Eurostat: România, printre ţările cel mai puţin dependente de importuri de petrol

Eurostat: România, printre ţările cel mai puţin dependente de importuri de petrol

România este una din ţările Uniunii Europene cel mai puţin dependente de importuri de petrol, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

România are o pondere de numai 61% a importurilor nete în consumul de petrol, arată datele pentru anul 2017 ale Eurostat.

O dependenţă de importurile de petrol mai mică decât România se înregistra în Marea Britanie, unde importurile nete aveau o pondere de 35% din consumul de petrol, în timp ce Danemarca este ţara unde rata de dependenţă de importurile de petrol este negativă (minus 4%), scrie Agerpres.

La polul opus, statele membre cele mai dependente de importurile de petrol sunt Estonia, cu o rată dependenţă de 115%, Malta 104%, Slovenia (103%) şi Bulgaria (102%).

În cazul României, dependenţa de importurile petroliere a crescut constant în ultimii ani şi este la cel mai ridicat nivel de după 2008, în timp ce în anul 2011 s-a înregistrat cea mai mică rată de dependenţă, respectiv 46,63%. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: