Conducerea Hidroelectrica, dată în judecată de Fondul Proprietatea pentru posibile prejudicii aduse companiei

Conducerea Hidroelectrica, dată în judecată de Fondul Proprietatea pentru posibile prejudicii aduse companiei

Fondul Proprietatea, care deţine 20% dintre acţiunile Hidroelectrica, a chemat în instanţă nouă foşti şi actuali membri din conducere, imputându-le prejudicii pentru că au angajat, fără niciun fundament, sute de persoane şi au majorat sumele pentru reparaţii acordate Hidroserv, scrie economica.net.

Ştiri pe aceeaşi temă

În documentele citate de economica.net, Fondul Proprietatea acuză foşti şi actuali membri ai Consiliului de Supraveghere  (Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Radu Cojocaru, Andreea Lambru, Andreea Negru Ciobanu, Dan Laurenţiu Tudor şi următorilor foşti şi actuali directori: Bogdan Badea, Marian Bratu şi Mihai Zdru) că au decis, în 2017, angajarea a 270 de oameni, dintre care 146 pe poziţii nou înfiinţate, concomitent cu desfiinţarea a 27 de posturi, unele dintre ele de conducere, şi concedierea unor directori care ocupau aceste posturi.
 
În plus, FP consideră că, prin suplimentarea sumelor acordate Hidroserv pentru reparaţii s-au adua Hidroelectrica grave prejudicii, în contextul în care în perioada de insolvenţă, administratorul judiciar Remus Borza hotărâse concedieri masive şi reorganizarea Hidroserv.
 
Pentru toate aceste aspecte, FP cere, în civil, daune de câte 300.000 lei, fiecărui membru din actuala sau fosta conducere a Hidroelectrica, companie care în 2017  a raportat cel mai mare profit din istorie, din care 90% a fost distribuit deja celor doi acţionari, statul român şi FP, sub formă de dividende.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările