Bazin didactic de înot în Dorohoi. Ce contracte au mai fost semnate pentru judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazin de înot Jimbolia

Şase contracte de finanţare, în valoare totală de 25 de milioane de lei, au fost semnate sâmbătă, 11 mai, la Dorohoi (jud. Botoşani), în prezenţa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cele şase contracte vizează patru săli de sport şcolare (în comunele Curteşti, Cordăreni, Lozna şi Mitoc);

un bazin didactic de înot (în oraşul Dorohoi); un cămin cultural (în localitatea Buhăceni din comuna Truşeşti).

„Ne-am asumat să fim alături de satul românesc prin toate investiţiile finanţate şi sunt extrem de mândru că putem contribui, prin intermediul acestora, la creşterea calităţii vieţii locuitorilor! Voi urmări stadiul lucrărilor, aşa cum fac mereu, pentru a mă asigura că termenele sunt respectate şi lucrările sunt de calitate, astfel încât botoşănenii să beneficieze cât mai repede de aceste obiective!”, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Cele patru săli de sport şcolare au o suprafaţă desfăşurată de 1270 mp, pot fi utilizate de câte o clasă de elevi (aproximativ 30 de copii) şi au, pe lângă suprafaţa de joc de 9m x 18m, şi câte un cabinet medical, un depozit de materiale sportive, un cabinet destinat cadrelor didactice (dotat cu grup sanitar), 2 vestiare pentru băieţi şi 2 vestiare pentru fete (prevăzute cu duşuri şi grupuri sanitare).

Bazinul didactic de înot poate fi utilizat de către public în afara orarului şcolilor din localitate, dar nu se adresează activităţilor competiţionale. Bazinul are o adâncime variabilă, între 1,20 şi 1,80 m, şi o dimensiune de 25 m X 12,5 m. Este prevăzut cu 5 culoare de 2,5 m lăţime şi cu blocstarturi la capătul de 1,80 m adâncime, în conformitate cu normele europene.

Elevii care vor folosi acest bazin vor avea acces la un cabinet de prim-ajutor, 2 vestiare, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.

Căminul cultural din comuna Buhăceni îl va înlocui pe cel existent (construit cu peste 80 de ani în urmă) şi va avea o sală de evenimente, birouri şi grupuri sanitare.

Toate cele şase proiecte vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Tot astăzi, ministrul dezvoltării a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul municipal de boli cronice şi îngrijiri paliative din Botoşani (realizat prin CNI), la obiective realizate prin PNDL în localităţile Vârfu Câmpului (extindere de reţea de apă) şi Bucecea (asfaltare străzi) şi a participat la inaugurarea sălii de sport cu 180 de locuri din Săveni. Spitalul municipal de boli cronice şi îngrijiri paliative va fi extins şi dotat cu aparatura necesară astfel încât să poată oferi condiţii adecvate de îngrijire pentru persoanele de vârsta a doua şi a treia cu afecţiuni cronice.

Construcţia propusă are un regim de înălţime S+P+3E şi o suprafaţă totală desfăşurată de 4.213 mp, iar noul corp va avea o capacitate de 141 de locuri, dispuse în 46 de saloane. Valoarea totală a investiţiei este de 19.889.312 lei, iar stadiul fizic de execuţie, până în prezent, este de 55%. Sala de sport din Săveni, în valoare de peste 5 milioane de lei, a fost prevăzută pentru practicarea mai multor discipline sportive (handbal, baschet, tenis şi volei) şi poate fi utilizată pentru competiţii de nivel local şi judeţean.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite