Românii nu mai vor piscine gonflabile, ci în pământ. Cât costa un astfel de „lux” în plină caniculă
0Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai mulți români vor să își schimbe piscina gonflabilă din curte cu una mai mare și mai răcoroasă, în pământ.

Stocurile magazinelor s-au epuizat rapid în ceea ce privește bazinele supraterane sau piscinele gonflabile. Vânzările acestor bunuri s-au majorat cu 55% comparativ cu anul anterior, potrivit reprezentanților celei mai mari platforme de vânzări online de la noi din țară, transmite Știrile ProTV.
Acest fenomen a putut fi, de asemenea, observat și la nivelul magazinelor de bricolaj.
Iar acum, românii care s-au mișcat mai greu și nu au apucat să își ia o piscină bonflabilă mai am o singură opțiune, mult mai costisitoare, contruirea unei piscine în pământ.
Potrivit unui studiu la nivel global, industria de construcție a piscinelor în pământ, pentru uz propriu, ar putea ajunge în doar câțiva ani la 36 de miliarde de dolari.
Cât ajunge să coste o piscină
Piscinele mici, pentru copii - cu diametrul de până în doi metri - costă în jur de o sută de lei. Prețul poate să depăşească însă zece mii de lei dacă vorbim de o piscină supraterană cu lungimea de 5 metri și sisteme de filtrare a apei.
Însă, dacă alegem varianta mai profesională și mai durabilă, costurile bubuie.
Proiectarea și construcția unei piscine presupun costuri ridicate, ajungând până la 800 de euro pe metru pătrat. De exemplu, o piscină cu dimensiunile de opt metri lungime și patru metri lățime poate costa peste 25.000 de euro. O alternativă mai economică sunt piscinele din fibră de sticlă, care necesită doar excavarea terenului pe care vor fi amplasate. O astfel de piscină, cu o lungime de 10 metri, costă aproximativ 80.000 de lei.
Chiar și la aceste prețuri, companiile care construiesc piscine au în continuare mulți clienți.
Iar, pe lângă construcție și proiectare, așa cum este și în cazul piscinelor mai puțin durabile, o oază de răcoare vine și cu alte costuri, de întreținere.
Un bărbat din Cluj, care are o astfel de piscina în fața casei, susține că plătește lunar aproximativ 1.500 de lei pentru întreținerea piscinei, cost suplimentar care cuprinde schimbări de filtre și substanțe necesare pentru ca piscina să se păstreze curată și fără alge alunecoase.