Proiecte de case pasive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecte de case pasive. Ferestrele îndreptate spre sud trebuie să fie mari, iar cele spre nord de dimensiuni mai mici FOTO essentialhabitat.com
Proiecte de case pasive. Ferestrele îndreptate spre sud trebuie să fie mari, iar cele spre nord de dimensiuni mai mici FOTO essentialhabitat.com

Proiectele de case pasive se referă la acele locuinţe care asigură un climat interior confortabil şi vara şi iarna, fără a fi însă nevoie de o sursă convenţională de încălzire. În ultimii ani, tot mai multe persoane manifestă un interes crescut faţă de astfel de construcţii care asigură un consum redus de energie.

O casă pasivă combină confortul la nivel înalt cu un consum de energie foarte redus. Proiectele de case pasive au în vedere utilizarea eficientă a soarelui, a surselor de căldură internă şi a ventilaţiei cu recuperare de căldură astfel încât sistemele de încălzire clasice să devină practic inutile. O astfel de casă se bucură de o izolaţie termică excepţională, de ferestre groase şi de o clădire extrem de solidă. 

Avantajele pe care le au proiectele de case pasive

Printre avantajele unei case pasive se numără costurile extrem de reduse cu încălzirea, un mediu de viaţă sănătos, cu umiditate controlată, cu o temperatură interioară constantă, dar şi o durată de viaţă mai îndelungată. 

Pentru o casă pasivă este necesară o formă compactă, amplasamentul ei să nu fie umbrit, să nu fie poziţionată spre nord, iar ferestrele să fie de mari suprafeţe spre sud şi de suprafeţe mai mici în celelalte direcţii. Este obligatorie o învelitoare etanşă la aer, rata de schimb al aerului fiind de maximum 0,6 ori pe oră. Învelitoarea casei trebuie să fie în mare parte fără punţi de căldură. Este necesară instalarea unui sistem de aerisire de confort cu un schimbător de mare eficienţă, gradul de recuperare a căldurii să fie mai mare de 80%. 

Proiecte de case pasive

FOTO dornaecohouse.ro 

Se poate renunţa la un sistem de încălzire clasic dacă aerul din sistemul de aerisire este preîncalzit. Încălzirea apei se poate realiza cu sisteme de energie regenerabilă, de exemplu, solar sau pompă de caldură. De asemenea, aparatele de înaltă eficienţă sunt obligatorii, ca şi becurile cu energie redusă. Consumul energiei electrice este redus la un minim. 

Iată câteva proiecte de case pasive: 

Proiecte de case pasive

FOTO elainemeinelsupkis.typepad.com

casssa passsiva

FOTO energy.korea.com

Proiecte de case pasive

FOTO moonfieldlane.blogspot.com

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite