Prețul aurului scade, pe măsură ce speranțele privind reducerea dobânzii Fed se diminuează
0Prețul aurului a scăzut marți, investitorii rezervându-și profituri după o recentă revenire și sub presiunea reducerii probabilității de reducere a dobânzii de către Rezerva Federală, în timp ce piața aștepta datele cheie privind inflația din SUA, care vor fi publicate în cursul acestei săptămâni.
Aurul la vedere a scăzut cu 0,3%, la 2.343,99 dolari pe uncie până la ora 09:40 GMT, după ce luni a crescut cu 0,7%, potrivit Reuters.
Lingoul a coborât sub media mobilă de 21 de zile, care se situează în prezent la 2.348 de dolari, dar era pe cale să înregistreze a patra lună consecutivă de creștere, cu avansul de 2,5% din luna mai. Prețul la vedere a atins un nivel record de 2.449,89 dolari pe 20 mai.
„Aurul, argintul și PGM-urile (metalele din grupul platinei) sunt supuse unor preluări de profituri pe termen scurt, după creșterile din ultima vreme”, a declarat Amelia Xiao Fu, șefa departamentului de strategie a pieței de mărfuri de la Bank of China International.
Lingourile sunt privite pe scară largă ca o acoperire împotriva inflației, dar ratele mai mari ale băncilor centrale cresc costul de oportunitate al deținerii de aur fără randament.
Minutele ședinței Fed publicate săptămâna trecută au arătat că răspunsul politic, pentru moment, ar implica menținerea ratei de politică monetară de referință la nivelul actual, dar au reflectat, de asemenea, discuții privind posibile noi majorări.
În prezent, traderii cotează la aproximativ 64% șansele unei reduceri a dobânzii până în noiembrie, potrivit instrumentului CME FedWatch Tool și așteaptă indicele principal al prețurilor cheltuielilor de consum personal (PCE), indicatorul de inflație preferat al Fed, care va fi publicat vineri.
„Cu toate acestea, este probabil ca prețul aurului să rămână destul de susținut de cererea de cumpărare pe scădere și de diversificarea băncilor centrale”, a adăugat Xiao Fu.
Cererea de aur din partea băncilor centrale mondiale a fost ridicată timp de doi ani, pe măsură ce acestea își diversifică rezervele valutare.
Pe piața asiatică a aurului, nivelul de preț de 2.300 de dolari ar putea fi un punct de intrare pentru un anumit interes de cumpărare fizică.
Argintul la vedere a scăzut cu 0,5%, la 31,52 dolari, după un salt de 4,4% luni. Metalul se îndreaptă spre o creștere de 20% în luna mai, cea mai mare creștere lunară din ultimii aproape patru ani.
Platina a scăzut cu 0,5%, la 1.048,85 dolari, dar era pe cale să înregistreze o creștere de 12% în mai, cea mai mare creștere lunară din noiembrie 2020. Paladiul a pierdut 1,1%, la 978,24 dolari.