Piețele cripto își revin după scăderea de luni: Cât a recuperat Bitcoin
0Piețele cripto au scăzut drastic în timpul sesiunii de tranzacționare asiatice de luni, peste 675 miliarde de dolari fiind șterși din capitalizarea totală a pieței criptoactivelor în cursul acestei săptămânii.
Prăbușirea - de la 70.000 de dolari la mai puțin de 50.000 de dolari - s-a produs în urma prezentării unui raport mai slab privind locurile de muncă din SUA și o rată mai mare a șomajului de vineri au stârnit temeri legate de recesiune, determinând investitorii să fugă de activele de risc, punctează analistul eToro Simon Peters.
În plus, un yenul japonez mai puternic ca urmare a recentei creșteri a ratei dobânzii de către Banca Japoniei, temerile legate de rambursarea creditorilor de către defuncta bursă cripto Mt.Gox și faptul că Jump Crypto pare să lichideze poziții de criptomonede în valoare de sute de milioane de dolari, în special ethereum, au contribuit la scăderile de pe piețele de criptoactive.
- Peste 675 de miliarde de dolari au fost șterși din capitalizarea totală a pieței criptoactivelor în cursul acestei săptămânii.
Indicatorii tehnici arată acum ca “oversold” sau supra-vândut, iar indicii Fear/ Greed ce contorizează sentimentul de frică și de lăcomie pentru piața cripto semnalează “frica”, lucru care este, de obicei, un semn de atingere a unui minim al prețului.
„De atunci, piața și-a revenit ușor, câștigând 220 de miliarde de dolari în capitalizarea de piață în ultimele 24 de ore, dar trebuie să așteptăm și să vedem dacă revenirea continuă în zilele următoare sau dacă urmează o nouă scădere”, notează analistul.
- Miercuri, la ora transmkiterii acestei știri, Bitcoin își revenise ajungând la valoarea de 57.160 de dolari, de la mai puțin de 50.000 de dolari cât înregistrase luni la prânz.
Dificultatea mineritului de Bitcoin atinge un nivel record
Dificultatea mineritului Bitcoin, măsura statistică a numărului de hash-uri (sau iterații de funcții) care trebuie generate de mineri pentru a adăuga un nou bloc la blockchain-ul Bitcoin, a atins un nou record de 90,67 trilioane de hash-uri în urma celei mai recente ajustări. Dificultatea este reglată în rețeaua Bitcoin la fiecare 2016 blocuri (aproximativ la fiecare două săptămâni).
„O dificultate mai mare înseamnă că va fi nevoie de mai multă putere de calcul pentru a mina același număr de blocuri, ceea ce face rețeaua Bitcoin mai sigură împotriva atacurilor, ceea ce este pozitiv”, a adăugat analistul.
Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că firmele de minerit mai mici ar putea fi supuse unei presiuni din ce în ce mai mari, fiind nevoite să muncească mai mult pentru a rămâne viabile, ceea ce ar putea duce la închiderea operațiunilor și, eventual, la vânzarea oricăror dețineri de bitcoin, ceea ce pune o presiune suplimentară asupra prețurilor.