Patronate: Afirmaţiile tendenţioase ale lui Dragnea despre investitorii privaţi sunt nefondate şi creează un precedent periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEx PSD - Liviu Dragnea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 10 dec 2018

Confederaţia Patronală "Concordia" (CPC), ale cărei federaţii patronale numără unii dintre cei mai mari angajatori din ţară, respinge acuzaţiile tendenţioase lansate recent în spaţiul public la adresa mediului de afaceri din România, declaraţii îngrijorătoare şi hazardate, în care retorica politicianistă a luat locul argumentelor economice şi dovezilor statistice.

 "Afirmaţiile grave despre investitorii privaţi, trataţi în grup, ca o tagmă răufăcătoare, sunt nefondate şi creează un precedent periculos, determină o stare generală de neîncredere la nivelul angajaţilor şi de lipsă de predictibilitate la nivelul angajatorilor", afirmă reprezentanţii CPC.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Confederaţia Patronală "Concordia", Guvernului i s-a cerut să intervină de urgenţă în domenii strategice precum energie, gaze sau comerţ, sub suspiciunea că se intenţionează declanşarea unor noi creşteri de preţuri. Au fost vizate cu precădere multinaţionalele din energie, dar şi companiile din sectorul retail, sistemul bancar şi telecomunicaţii, care au fost acuzate că "scot banii din România" prin eludarea taxării.

"Afirmaţiile grave despre investitorii privaţi, trataţi în grup, ca o tagmă răufăcătoare, sunt nefondate şi creează un precedent periculos, determină o stare generală de neîncredere la nivelul angajaţilor şi de lipsă de predictibilitate la nivelul angajatorilor. Facem apel la responsabilitate şi decenţă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării companiilor în funcţie de angajatori români sau străini, în funcţie de domeniu de activitate sau de număr de angajaţi", arată patronatele, citate de news.ro.

Reprezentanţii confederaţiei spun că este un fapt demonstrat că sectorul privat este cel mai important contributor la bugetul de stat, iar prin eficienţa investiţiilor şi prin valoarea adăugată la dezvoltarea capitalului uman a pus România pe harta globală a investiţiilor.

"Considerăm că această abordare în forţă, fără argumente şi iresponsabilă creează un precedent periculos pentru democraţia românească, fiind o încercare de stigmatizare a sectorului privat, ce ar putea avea implicaţii negative considerabile la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României, nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu şi lung. Asemenea derapaje afectează încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a reacţiona lucid şi de a-şi exercita rolul de coordonator regional în momente-chieie, precum este cel al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în 2019", mai susţin aceştia.

În comunicat se arată că, în calitate de organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri, CPC îşi reafirmă disponibilitatea de dialog şi cooperare cu autorităţile şi cu toţi partenerii de dialog social, pentru a identifica acele soluţii economice şi legislative care să asigure dezvoltarea sustenabilă a României, într-un climat de normalitate politică şi echilibru social.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite