Pârnăiaşii ruşi produc anual bunuri în valoare de 900 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii aflaţi în închisorile Rusiei produc bunuri în valoare de circa 32 de miliarde de ruble, sau 900 de milioane de dolari, în fiecare an, a anunţat Oleg Korshunov, directorul serviciului de penitenciare, citat de Ria Novosti.

Administraţia penitenciarelor din Rusia a anunţat recent că va crea o casă de comerţ pentru a comercializa bunurile respective şi afirmă că astfel va fi creată o legărură între agenţiile guvernamentale şi cei ce realizează produsele.

Oficialii nu au anunţat în ce fel vor fi folosiţi banii de pe urma vânzării produselor.

Korshunov a menţionat marţi că administraţia penitenciarelor operează peste 1.000 de facilităţi, unde lucrează în jur de 600.000 de condamnaţi. Dintre aceştia, numai 30% din totalul condamnaţilor sunt desemnaţi pentru producţie, a mai afirmat el.

Munca din închisoare este folosită de guverne din întreaga lume, dar recent această practică a ajuns sub reflectoarele opiniei publice, criticii acesteia argumentând că deţinuţii sunt forţaţi să muncească foarte mult pentru salarii de mizeri.

Astfel de acuzaţii au fost făcute recent şi de către Nadezhda Tolokonnikova, membră a trupei Pussy Riot, care a fost eliberată din închisoare în luna decembrie, după ce a făcut aproape doi ani de închisoare, ca urmare a unui protest anti-guvernamental organizat într-o catedrală moscovită.

Ea a descris munca forţată la care era supusă, când lucra câte 17 ore pe zi pentru a coase uniforme de poliţie, totul pentru un salariu de un dolar pe lună. 

Mai puteţi citi:

Cealaltă faţă a secolului XXI: copiii sclavi

În acest moment, conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, aproximativ 10,5 milioane de copii sunt folosiţi pentru activităţi domestice sau muncesc în condiţii grele sau cu un înalt caracter de risc "câteodată similare cu cele ale sclavilor".

Traficul de persoane sau sclavia modernă în spaţiul european

Biroul ONU de luptă contra crimei estimează că în fiecare moment aproximativ 2.4 milioane de oameni sunt în procesul de trafic de persoane. Organizaţia internaţionala a Muncii (OIM) estimează că între 2002 şi 2011 aproximativ 20.9 milioane de oameni au fost victimele acestor retele. OIMi şi Comisia europeană şi-au unit forţele pentru a transforma aceast fenomen într-un delict pentru întreaga comunitate de state.

Medicii, obligaţi la muncă forţată. Aceştia lucrează fără pauză şi câte 48 de ore

Media orelor lucrate continuu de medicii care fac gărzi depăşeşte 30, înregistrându-se şi cazuri în care medicii lucrează fără pauză timp de 36 de ore şi chiar 48 de ore, informează Federaţia Solidaritatea Sanitară, precizând că deficitul de personal medical este mult mai mare decât se crede.

În anul 2012 s-a înregistrat o creştere a numărului de bărbaţi exploataţi la muncă în Rusia şi Ucraina

Republica Moldova rămâne o sursă de victime ale traficului uman şi muncii forţate, se arată în ultimul raport al Departamentului de stat american.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite