Nicușor Dan cere soluții pentru corectarea deficitului bugetar în discuțiile cu partidele: Este o prioritate

0
Publicat:

Președintele ales al României, Nicușor Dan, a afirmat miercuri că „prioritatea principală în această perioadă este corectarea deficitului bugetar, iar dialogul cu partidele politice se va axa exclusiv pe identificarea soluțiilor în acest sens”.

Nicușor Dan
Președintele Nicușor Dan discută cu partidele despre corectarea deficitului bugetar. Foto AFP

Prioritatea principală în această perioadă este corectarea deficitului bugetar, iar dialogul cu partidele politice se va axa exclusiv pe identificarea soluțiilor în acest sens.

Elaborarea unui plan concret de măsuri pentru reducerea cheltuielilor publice este esențială și nu mai poate fi amânată.

Toate informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la structura viitorului Guvern sau la posibile nominalizări pentru funcțiile de ministru sunt, în acest moment, simple speculații”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Eugen Rădulescu, consilier BNR, a opinat că România are nevoie de un Guvern care să aplice rapid și eficient reformele pentru restabilirea echilibrului bugetar, sub îndrumarea tandemului Nicușor Dan - Ilie Bolojan.

El a explicat, într-o intervenție la Digi24, că viitorul Guvern ar trebui „să îşi asume răspunderea în Parlament pe un pachet legislativ care să ducă la măcar 70% dintre reformele absolut necesare”.

„Cum aș vedea eu această soluție? Unu: un prim-ministru care se bucură de încrederea publicului. Publicul a validat, prin vot covârșitor, nu doar un președinte, pe domnul Nicușor Dan, ci un tandem Dan-Bolojan. Doi: un guvern suplu, cu 14-15 ministere și maximum 40 de secretari de stat. Și aici, atenție, numiți de toate partidele pro-europene, cu acordul primului ministru, dintre cei mai pregătiți, profesionali și cu experiență membri ai lor, pentru fiecare domeniu în parte. Fără algoritm, fără orgolii personale. După care al treilea lucru ar fi un consens politic pentru a profesionalizat deplin conducerea și aparatul din subordine ANAF, pentru a trece cu adevărat, în cel mai scurt timp, la măsuri adevărate, eficiente, de colectare a veniturilor statului, începând cu TVA”, a adăugat consilierul BNR.

România are neîncasări de ordinul a peste două miliarde de euro anual din TVA, avertizează oficialul băncii centrale a României.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite