Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: Autostrada Bucureşti-Braşov se numără printre priorităţile absolute de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autostrada Bucureşti - Braşov se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră, iar autorităţile locale din judeţele Prahova şi Braşov trebuie să trateze acest proiect cu maximă seriozitate, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Aşa cum bine ştiţi, decizia la nivel guvernamental este sa construim Autostrada Bucureşti — Braşov, cu sprijinul Băncii Mondiale. Putem spune ca acest proiect se numără printre priorităţile absolute de infrastructură rutieră, aşa că insist să îl trataţi şi dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate", a precizat Cuc, la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din cele două judeţe, citat într-un comunicat al ministerului de resort, citat de Agerpres.

Şeful MT a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale pe această temă şi a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităţilor din zonele tranzitate. În acest context, ministrul a subliniat importanţa sprijinului oferit de autorităţile locale din zonele tranzitate de viitoarea Autostradă Bucureşti-Braşov.

Viitoarea autostradă ar avea 173 de kilometri

Ministrul Transporturilor a cerut şi reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect şi a atras atenţia că aşteaptă o implicare permanentă a specialiştilor de la compania de drumuri.
"Sunt decis să supraveghez personal şi permanent evoluţia proiectului şi le-am spus şi celor de la CNAIR că Autostrada Ploieşti-Braşov este la fel de importanta ca Sibiu-Piteşti. Ca atare, am nevoie de implicarea lor 24 de ore din 24, la fel cum am nevoie de tot suportul primărilor din zona pe unde va trece Autostrada", a afirmat Răzvan Cuc.

Potrivit datelor furnizate de MT, pentru întregul traseu al Autostrăzii Bucureşti-Braşov există un studiu de fezabilitate, elaborat în anul 2006 şi un acord de mediu eliberat în anul 2007. Autostrada Bucureşti — Braşov va avea o lungime totala de circa 173 de kilometri. O parte din acest sector, între Râşnov şi Cristian a fost deja licitată şi urmează sa fie încheiat contractul pentru proiectare şi execuţie. Din întreaga Autostrada Bucureşti-Braşov este deja construita secţiunea Bucureşti-Ploieşti (A3).

Anunţul lui Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă la începutul acestei luni, la Mamaia, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că discuţiile au vizat şi proiectul autostrăzii Braşov-Bucureşti, el precizând că guvernanţii se gândesc serios dacă acest proiect poate fi declarat proiect naţional de importanţă strategică.

Premierul a făcut această declaraţie completându-l pe liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de care a susţinut o conferinţă de presă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, desfăşurată sâmbătă, la Mamaia.
Dragnea a spus că a avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Transporturilor despre autostrada de pe Valea Prahovei, un proiect mai vechi care are inclusiv avizele de mediu şi care prevede autostradă doar între Comarnic şi Braşov, iar între Ploieşti şi Comarnic nu este autostradă.

"Să vedem ce se poate face astfel încât să nu avem întreruptă autostrada între Ploieşti şi Comarnic", a spus Dragnea. Premierul Mihai Tudose l-a completat pe Dragnea spunând: "Ne gândim serios dacă acest proiect poate fi declarat proiect naţional de importanţă strategică. Banii sunt prevăzuţi în bugetul Ministerului Transporturilor. Sunt deja bucăţi desenate, deci putem începe efectiv construcţia pe acest tronson".



 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite