KPMG: România a urcat 32 de poziţii, pe locul 49, într-un top al celor mai bine pregătite ţări pentru schimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
schimbare

România a urcat 32 de poziţii, pe locul 49, într-un top care măsoară capacitatea de a face şi a se adapta la schimbări realizat de compania de consultată KPMG, înregistrând unele dintre cele mai mari progrese în rândul a 136 de state.

Potrivit cercetării, România se află pe locul 62 în privinţa capacităţii de adaptare a companiilor, pe 54 în funcţie de capacitatea de adaptare a statului şi pe 45 în cazul populaţiei şi al societăţii civile.

Comparaţia este făcută cu ediţia precedentă a cercetării făcute de KPMG, în 2015.

România este devansată de ţări ca Cehia (locul 25), Polonia (locul 28) sau Ungaria (locul 44), dar este înaintea Bulgariei (locul 50), Serbiei (locul 51), Turciei (locul 62), Rusiei (locul72) şi Ucrainei (locul 95).

Statele europene ocupă în raportul din acest an 7 din primele 10 locuri, demonstrând o capacitate ridicată de a suporta problemele din regiune.

Elveţia a preluat poziţia de lider pentru prima oară, devandând Singapore, care s-a aflat pe primul loc în 2013 şi 2015.

Marea Britanie a intrat în top 10 pentru prima oară, consolidându-şi capacitatea de adaptare la schimbare într-o perioadă critică, de pregăire pentru ieţirea din Uniunea Europeană.

Statele Unite au făcut la rândul lor progrese, avansând 8 poziţii, pe locul 12, faţă de 2015.

Top 10 este format în ordine din Elveţia, Suedia, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Danemarca, Noua Zeelandă, Olanda, Finlanda, Germania şi Marea Britanie.

”Mai mult ca oricând, bunăstarea cetăţenilor unei ţări depinde de abilitatea de a face faţă şi a profita de schimbări”, a afirmat Timothy Stiles, preşedinte global pentru International Development Assistance Services la KPMG.

Ediţia din 2017 a studoului KPMG ierarhizează 136 de ţări în funcţie de capacitatea lor de a răspunde şi a se adapta la schimbări semnificative rezultate din evenimwnte pe termen scurt, cum ar fi dezastrele naturale, sau tendinţe pe termen lung, demografice, economice, sociale şi tehnologice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite