Intel se apropie de un acord de 11 miliarde de dolari cu Apollo pentru instalația din Irlanda

0
Publicat:

Intel se află în discuții avansate pentru un acord cu Apollo Global Management în care acesta din urmă ar urma să furnizeze peste 11 miliarde de dolari pentru a ajuta la construirea unei fabrici de cipuri în Irlanda, a relatat luni Wall Street Journal.

foto siglă Intel
Foto: Shutterstock

Mișcarea vine în contextul în care Intel încearcă să își extindă prezența în Statele Unite cu un plan de cheltuieli în valoare de 100 de miliarde de dolari în patru state pentru a-și stimula activitatea de producție și pentru a ajunge din urmă rivalul TSMC, și aceasta companie fiind cunoscută pe piața internațională pentru fabricarea de cipuri, potrivit Reuters.

Intel și Apollo se află în discuții exclusive pentru această tranzacție, care ar putea fi semnată în următoarele săptămâni, se arată în raport, citând persoane familiarizate cu acest subiect.

Alte firme de investiții, inclusiv KKR și investitorul în infrastructură Stonepeak au fost, de asemenea, în cursă înainte ca Apollo să se retragă recent, a adăugat raportul.

Intel și Apollo Global Management nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii.

Luna trecută, Intel a prognozat luna trecută venituri și profit pentru al doilea trimestru sub estimările pieței, deoarece se confruntă cu o cerere slabă pentru cipurile sale tradiționale pentru centrele de date și calculatoare personale, pe fondul unei piețe în plină ascensiune pentru componentele AI.

Compania a anunțat în 2022 că intenționează să construiască facilități de cipuri în Irlanda și Franța, în încercarea de a beneficia de reguli de finanțare și subvenții mai ușoare din partea Comisiei Europene. 

De asemenea, compania trece printr-o perioadă grea, după ce acțiunile sale au scăzut masiv ca rezultat al informațiilor apărute în presa internațională conform cărora China va limita utilizarea cipurilor şi serverelor lor în computerele entităţilor guvernamentale, ceea ce ar periclita vânzări de miliarde de dolari pentru cele două companii americane.

Financial Times a dezvăluit anterior că autorităţile chineze au introdus o serie de linii directoare care vizează eliminarea procesoarelor produse de companiile americane Intel şi AMD din PC-urile şi serverele utilizate de agenţiile guvernamentale chineze. De asemenea, liniile directoare au în vedere marginalizarea sistemului de operare Windows, realizat de Microsoft, precum şi a programelor software străine pentru gestionarea bazelor de date, în favoarea opţiunilor locale, transmitea Reuters la finele lunii martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite