Impozitarea diferențiată a salariilor, luată în calcul de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul ia în calcul impozitarea diferențiată a salariilor, argumentând că Rpomânia are cel mai mare nivel de taxare a muncii, în timp ce media de taxare a muncii este de 15 - 20% la nivelul UE.

Ședința în Guvernul Ciolacu
Guvernul ia în calcul impozitarea diferențiată a salariilor Foto Inquam Photo

„România are cea mai mare taxare a muncii din UE, unde nivelul este de 15 - 20%. Nu putem lăsa ca impozitele pentru salarii mici să fie la același nivel ca pentru salarii mari”, a spus premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș.

“Cred cu tărie că toate măsurile propuse de domnul ministru Boloș sunt corecte. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare. Cei care merg la serviciu să se joace pe Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. E incredibil unde a ajuns acest fenomen”, a mai spus premierul.

Oficialul a precizat că pachetul de măsuri fiscale, care va fi discutat din nou miercuri, presupune atât reduceri de cheltuieli, cât și de venituri astfel încât perspectiva de creștere economică să rămână stabilă, de asemenea și perspectiva de a nu se suspenda fondurile europene.

„Miercuri ne vom revedea la Ministerul Finanțelor, vom discuta și pe OUG cu veniturile și vedem întreg ansamblul și cu rectificarea din septembrie, apoi cu dl ministru vom merge la Comisia Europeană ca să închidem negocierile pe modificarea PNRR

Insist pe comasări între instituțiile cu aceleași atribuții. Vedeți ce s-a întâmplat la Ministerul Muncii, unde vom veni cu OUG de comasare a anumitor activități”, a spus Marcel Ciolacu.

Un draft al modificărilor fiscale apărut încă de luni în presă prevede o serie de majorări de taxe și eliminarea unor scutiri de la plata contribuțiilor, care, în opinia specialiștilor, vor duce la creșterea prețurilor.

Una dintre cele mai importante prevederi se referă la vânzarea locuințelor și a altor clădiri pentru care se va plăti atât TVA, cât și impozit diferențiat în funcție de perioada de deținere a imobilului anterioară vânzării. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite