GRAFIC Cotaţiile chiriilor din Bucureşti: cu 400 de euro poţi lua două camere în Sectorul 1 sau patru camere în Sectorul 6

GRAFIC Cotaţiile chiriilor din Bucureşti: cu 400 de euro poţi lua două camere în Sectorul 1 sau patru camere în Sectorul 6

Piaţa chiriilor prezintă (şi) unele paradoxuri

Conform unei analize realizate de Imobiliare.NET, valorile chiriilor medii solicitate pentru locuinţele din Bucureşti sunt surprinzătoare şi, în anumite situaţii, „sunt contrare celor la care ne-am aştepta“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sectorul 1 - de două ori mai scump decât Sectorul 6

Spre exemplu, diferenţa dintre Sectorul 1 şi 6, adică între cea mai mare chirie şi cea mai mică, este exorbitantă în cazul apartamentelor cu trei şi patru camere: 804 euro, respectiv 350 la trei camere şi 1.152 în Sectorul 1, respectiv 388 de euro în Sectorul 6, la patru camere.

Potrivit Imobiliare.NET, garsonierele se pot închiria în medie cu 302 euro în Sectorul 1 şi cu 220 în sector 6. Apartametele cu două camere se închiriază cu 491 de euro în Sectorul 1 şi cu 286 de euro în Sectorul 6.

Sectoarele 3 şi 4 sunt cele mai căutate, aici chiriile fiind foarte apropiate de media la nivel de Bucureşti.
Astfel, garsonierele se inchiriază cu 258 de euro în Sectorul 3 şi cu 244 în Sectorul 4, iar un apartament de două camere este 410 euro în Sectorul 3 şi 381 de euro în Sectorul 4.

Apartamentele decomandate, cele mai căutate

La compartimentare, lucrurile stau aşa cum este normal: pentru locuinţele decomandate este solicitată o chirie mai mare decât pentru cele semidecomandate.

În ceea ce priveşte garsonierele şi apartamentele cu două camere diferenţa este mică, dar la cele cu trei şi patru camere diferenţa este de aproximativ 20%, respectiv 30%.

Astfel, la trei şi patru camere chiria medie a unui apartament decomandat este de 594, respectiv 943 euro, iar a unuia semidecomandat este de 484 la trei camere, respectiv 746 euro la patru camere.

Luxul se plăteşte

Locuinţele de lux sunt mult mai scumpe decât cele confort I sau II.
Conform Imobiliare.NET, la garsonierele şi apartamentele cu două camere diferenţele sunt rezonabile, spre deosebire de apartamentele cu trei şi patru camere unde variaţiile pornesc de la circa 80% şi ajung până la aproape 140%.

Astfel, la apartamentele cu trei camere chiria medie pe segmentul de lux este de 899 de euro, cea de la confort I este de 528 de euro, iar cea de la confort II este de 298 de euro.

Ordinea se păstrează şi la cele cu patru camere: 1.285 de euro pentru 4 camere de lux, 821 de euro pentru confort I şi 348 de euro pentru confort II.

În locaţiile mici, mobilierul contează mai puţin

Chiria medie a unei garsoniere complet mobilate este de 243 de euro, a uneia parţial mobilate este de 221 de euro, iar a uneia nemobilate este de 219 euro.

În schimb, în ceea ce priveşte apartamentele cu două camere diferenţa de chirie dintre cele mobilate şi cele nemobilate este aproape inexistentă (368, respectiv 363 de euro).

Situaţia este paradoxală şi la apartamentele cu trei camere unde cele semimobilate sunt mai scumpe decât cele mobilate (564, respectiv 557 de euro), iar cele nemobilate sunt doar puţin mai ieftine (543 euro).

În fine, mai notează autorii studiului Imobiliare.NET, la apartamentele cu patru camere „diferenţa dintre cele parţial mobilate şi cele mobilate este uriaşă (975, respectiv 861 de euro), chiria la cele nemobilate fiind de 792 de euro“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările