Construcţiile îşi revin cu greu, crescând accelerat pe lucrările inginereşti şi decelerat pe cele rezidenţiale

Construcţiile îşi revin cu greu, crescând accelerat pe lucrările inginereşti şi decelerat pe cele rezidenţiale

Construcţiile pe structuri mari se dezvoltă mai rapid decât sectorul rezidenţial

În luna mai 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 12,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 2,8%. Faţă de aceeaşi lună din 2014, construcţiile au crescut cu 4,7%, potrivit Institututlui Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşteri pe linie la cinci luni

În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de acelaşi interval din 2014 atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,2%, respectiv cu 10,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,2%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 18,3 %, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 16,9%, clădirile nerezidenţiale cu 8,2% şi construcţiile inginereşti cu 9,4%.

Mai faţă de aprilie: evoluţie mixtă

În luna mai 2015, comparativ cu aprilie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 12,3%, dar a scăzut ca serie ajustată sezonier.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate s-a înregistrat pe total o scădere cu 2,8%, evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,9%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,9%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 1,6%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o creştere cu 3,5%.

Mai faţă de mai: plusuri aproape peste tot

Comparativ cu luna mai 2014, în luna mai 2015 volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 4,7%.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,9%, la lucrările de reparaţii capitale cu 8,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 19,8% şi la construcţiile inginereşti cu 6,6%.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 17,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: