Forbes: Cum a ajuns un român cel mai tânăr milionar din Silicon Valley

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sebastian dobrincu Silicon Valley

Silicon Valley este renumit pentru că produce mii de oameni de succes, schimbând lumea. Unul dintre ei, un bucureştean, a devenit cel mai tânăr milionar, potrivit Forbes.

Industria tehnologică este una dintre cele mai rapide şi mai profitabile industrii din lume, iar cei care au talent pentru software, codificare, instrumente digitale sau orice altă tehnologie, San Francisco Bay Area din California pot face avere.

Potrivit celui mai recent raport, Silicon Valley va produce un milion de milionari până la sfârşitul acestui an, un nou record pentru zona Bay.

Unul dintre ei este Sebastian Dobrincu, care la numai 20 de ani, a spart recordul de vârstă., devenind unul dintre cei mai tineri milionari pe care Silicon Valley i-a creat vreodată.

Născut în Bucureşti, Sebastian a fost pasionat de programare şi tehnologie de la o vârstă fragedă. El a început să înveţe despre ingineria software pe cont propriu la vârsta de 7 ani.

În următorii 10 ani, Dobrincu a continuat să îşi perfecţioneze abilităţile de inginerie. În adolescenţă şi-a folosit talentele pentru a construi biblioteci de diverse programe şi servicii populare. Geniul său de codare a fost folosit în cele din urmă pentru produse şi servicii extrem de populare precum Spotify, Facebook şi TikTok.

Dar nu s-a oprit aici, scrie Forbes. În momentul în care avea 17 ani, el a fondat Storyheap, care a ajuns să devină o platformă lider în marketingul conţinutului social media.

Platforma ajută brandurile, influencerii, agenţiile şi clienţii individuali să gestioneze, să analizeze şi să îşi îmbunătăţească prezenţa socială pe baza datelor statistice şi analizelor . În acelaşi timp, aceste eforturi creează gradul de conştientizare a mărcii, sporesc respectul social şi generează clasamente mai mari în privinţa motoarelor de căutare.

Storyheap a fost o lovitură instantanee la debutul ei. Dobrincu a câştigat rapid clienţi de renume precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music, Shake Shack şi mulţi alţi jucători din industrie.

În timp, Dobrincu a devenit o figură publică foarte talentată şi foarte bun orator. El şi-a făcut un nume în întreaga lume, vorbind la conferinţe din întreaga lume. Toate eforturile sale educaţionale au ca scop să-i ajute pe liderii de afaceri care aspiră să-şi dezvolte talentele, să înveţe secretele personale şi să navigheze în lumea tehnologiei, în ciuda unor obstacole precum vârsta, banii şi timpul.

Facebook şi Apple bat pe Dobrincu

Având în vedere cariera sa impresionantă, conferinţele de renume mondial, abilităţile sale privind tehnologia şi managementul, el a este curtat de Facebook şi Apple.

Facebook CEO-ul Mark Zuckerberg l-a invitat ​​pe Dobrincu la Menlo Park, sediul Facebook, doar pentru că "dorea să se întâlnească" cu geniul de numai 20 de ani.

Zuckerberg nu este singurul care a recunoscut talentele lui Dobrincu. Tim Cook l-a invitat pe Dobrincu să viziteze sediul Apple din Cupertino la vârsta de 18 ani. Vizita s-a dovedit a fi un efort de recrutare, iar Cook a încercat să-l convingă pe Dobrincu să se alăture echipei de software Apple.

Dar, el a preferat să rămână independent. "Prefer să încerc ceva nou care să satisfacă nevoile celorlalţi decât ceva sigur şi confortabil pentru mine", a explicat Dobrincu.

Arătând un nivel de umilinţă de invidiat şi o ambiţie inspirată de a face bine în lume prin resursele sale, se estimează că Dobrincu va deveni unul dintre cei mai de succes antreprenori ai generaţiei sale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite