Articol publicitar

Eficientizarea construcţiei casei tale de vis

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia unei case noi reprezintă atât o experienţă plină de entuziasm şi de bucuria împlinirii unui vis cât şi o aventură solicitantă, care poate provoca multe dureri de cap.

Fiecare persoană care începe construcţia unei case primeşte sfaturi din toate părţile, multe dintre ele contradictorii şi încearcă să facă cele mai bune şi eficiente alegeri. Slaba planificare şi bugetare pot duce la unele greşeli care pot transforma această experienţă într-una dezastruoasă. Construcţia unei case trebuie privită din toate unghiurile şi analizată. De asemenea, este important să fie luat în considerare stilul de viaţă actual, dar şi planurile de viitor. Alegerea unor profesionişti din domeniu este un lucru vital. Alegerile proaste de proiectare pot transforma casa într-un loc incomod, ineficient, inconfortabil şi chiar nesănătos.

În acest sens, prezentul articol reprezintă un ghid practic de sfaturi utile ale specialiştilor în domeniu (arhitecţi renumiţi şi ingineri constructori) adresat oricărei persoane care se simte depăşită de toate informaţiile de care trebuie să ţină cont în construcţia unei case.

Sistemul de ventilaţie

Slaba planificare a sistemului de ventilaţie poate duce la probleme grave în ceea ce priveşte umezeala şi apariţia mucegaiului. De asemenea, acest lucru poate duce şi la apariţia unor probleme de sănătate ale membrilor familiei. O atenţie deosebită trebuie acordată şi mărimii unităţilor de ventilaţie. Modelele prea mici vor avea performanţe slabe şi nu vor raci sau încălzi suficient casa. În schimb, cele care sunt prea mari vor folosi prea multă energie.

Planificarea spaţiului

Planificarea spaţiului este vitală în construcţia unei case. Spaţiile de stocare trebuie alese inteligent, atât în ceea ce priveşte dimensiunea acestora cât şi locul de amplasare. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că este necesară construirea minim a unei băi pentru fiecare etaj. În acelaşi timp, specialiştii susţin ca băile individuale pentru fiecare dormitor reprezintă o pierdere inutilă de spaţiu şi bani. Totodată, construirea unei săli de jocuri sau a unui spaţiu destinat exerciţiilor fizice poate părea o idee atractivă, dar specialiştii admit că de cele mai multe ori ele nu sunt folosite şi devin, practic, spaţii inutile odată cu trecerea timpului. Persoanele care îşi construiesc o casă trebuie să discute foarte deschis cu echipa de arhitecţi şi ingineri referitor la toate dorinţele şi necesităţile lor, astfel încât să fie creat un plan bine gândit şi util.

Sistemul de iluminare

Corpurile de iluminat trebuie să fie prezente din belşug. La fel şi ferestrele care trebuie să existe în fiecare cameră şi în dimensiuni cât mai mari. Lumina naturală, atunci când este posibil, trebuie să fie principala sursă de lumină în orice casă. Şi iluminarea exterioară a casei trebuie avută în vedere, de asemenea, în planurile de construcţie a unei case.

Sistemul de canalizare

Sistemul de canalizare reprezintă un alt aspect extrem de important care trebuie avut în vedere în construcţia unei case. De aceea este utilă consultarea unui specialist din domeniu care poate stabili care este sistemul de canalizare potrivit pentru fiecare tip de casă, precum şi costul acesteia. Fose septice ieftine nu înseamnă obligatoriu şi un sistem eficient şi util pe termen lung. Factorul preţ este, evident, extrem de important într-un moment în care cheltuielile oricum curg, iar contul personal este grav afectat. Însă de multe ori o alegere care iniţial poate să pară mai costisitoare, pe termen lung poate să se dovedească a fi mult mai economică şi practică.

Fosele septice ecologice pot părea o opţiune nu tocmai ieftină, însă sistemele inovative din acest domeniu nu sunt numai prietenoase cu mediul, dar protejează şi sănătatea familiei cât şi economiile acesteia pe termen lung. Având în vedere faptul că acest sistem foloseşte mai puţină energie şi necesită mai puţină întreţinere decât alte sisteme, fosele septice ecologice reprezintă o metodă eficientă de tratare a apelor reziduale pentru cei care doresc să reducă costurile. Un alt atu al sistemului de canalizare bazat pe

fose septice ecologice

(cu rezervor din beton, fibră sau plastic) este ca are o durată de viaţă de 50 ani, dacă acestea sunt dimensionate şi instalate corespunzător.   

   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite