Daniel Constantin: Sesiunea de proiecte pe PNDR 2014-2020 va fi deschisă în mod continuu
0
Sesiunea de depunere de proiecte pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi deschisă în mod continuu, până la încheierea exerciţiului bugetar, a anunţat joi, la Piteşti, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.
„Sesiunea de proiecte de acum până în anul 2020 va fi deschisă în mod continuu, de la începutul anului, de la 1 ianuarie în fiecare an şi până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca în lunile noiembrie şi decembrie să pregătim noua sesiune. În acest an, deschidem sesiunea în luna septembrie şi va fi deschisă, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii noiembrie“, a declarat ministrul la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru pentru măsurile din PNDR 2020 destinate investiţiilor de utilitate publică, citat de Agerpres.ro.
Daniel Constantin a anunţat, totodată, că autorităţile locale vor putea beneficia, doar în prima sesiune de depunere de proiecte, de o finanţare totală de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural.
„Este un moment important pentru ceea ce înseamnă mediul rural, în primul rând pentru autorităţile publice locale. Este ziua în care PNDR 2014-2020 pune la bătaie o sumă de peste 660 de milioane de euro pentru infrastructura din mediul rural, fie că vorbim de infrastructura rutieră, fie că vorbim de aducţiuni de apă şi apă uzată, fie că vorbim de investiţii de care avem nevoie în domeniul social, educaţional sau al patrimoniului cultural. Astăzi începe o competiţie pe noi reguli, pe care le-am stabilit pentru PNDR 2014-2020“, a spus ministrul Agriculturii.
Constantin a prezentat cu această ocazie criteriile şi condiţiile solicitării fondurilor europene acordate pentru infrastructura locală de bază, infrastructura agricolă şi silvică, dar şi pentru protejarea patrimoniului cultural local. Ministrul a precizat că s-a reuşit o simplificare a procedurilor de accesare a fondurilor europene.
„Dacă mă refer la beneficiarii publici, sunt foarte multe simplificări, în primul rând toată corespondenţa se poate face online şi nu mai este nevoie să mergeţi către centrul regional care administrează aceste proiecte de infrastructură“, a explicat ministrul.