CalculatorVenituri: Companiile decid în aceste zile ce plăţi vor face în 2018 către salariaţi, comparând diverse forme de angajare sau colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
70 de primării din Dolj nu au banii pentru salarii

Antreprenorii şi reprezentanţii departamentelor de resurse umane şi de contabilitate caută încă soluţii în aceste zile pentru a vedea ce venituri pot să le asigure angajaţilor începând de la 1 ianuarie 2018, în urma schimbărilor aduse de „Revoluţia Fiscală”, susţin reprezentanţii CalculatorVenituri.ro, un calculator de salarii, care facilitează calculaţii rapide de la brut la net şi de la net la brut.

Astfel, reprezentanţii companiilor multinaţionale şi antreprenoriale fac, în prezent, prin intermediul aplicaţiei CalculatorVenituri.ro, simulări complexe pentru a compara între ele diverse forme de remunerare. Scopul este acela de a decide care este cea mai bună variantă din punct de vedere fiscal pentru aducerea la zi a veniturilor pe care le vor plăti angajaţilor după data de 1 ianuarie.

„Utilizatorii pot să facă simulări atât pentru legislaţia actuală, cât şi pentru legislaţia din 2018, să compare veniturile între ele, pe diverse forme de remunerare – salarii, PFA, drepturi de autor, mandate de director sau administrator - şi să afle cum este mai bine pentru companiile lor. De asemenea, pot vedea toate formulele de calcul folosite de noi”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software, furnizor de soluţii software în domeniul resurselor umane şi compania care administrează CalculatorVenituri.ro.

Ce costuri sunt pentru un venit brut de 5.000 de lei

De exemplu, pentru un venit brut de 5.000 de lei, în 2018, costurile vor fi identice pentru contractul individual de muncă şi contractul de administrator. În schimb, dacă persoana respectivă poate fi plătită prin drepturi de autor, un astfel de contract i-ar aduce un venit net mai mare cu aproximativ 28% întrucât cheltuiala totală faţă de un contract clasic de angajare este diminuată.

Este important de menţionat că traficul CalculatorVenituri.ro a crescut în decembrie 2017 cu 117% faţă de luna anterioară şi cu 6.783% faţă de luna decembrie 2016.

Pe ce variantă merg angajatorii

Potrivit datelor Romanian Software, cei mai mulţi dintre angajatori oscilează în prezent între decizia de a mări salariul de bază începând cu ianuarie 2018 şi acordarea de prime brute, de tichete de vacanţă şi/sau majorarea parţială a salariilor brute, ca modalităţi de compensare.

În acest context, CalculatorVenituri.ro le facilitează managerilor şi antreprenorilor, prin intermediul aplicaţiei Convertor Salarii, calcularea costurilor salariale în conformitate cu modificările Codului Fiscal, pe baza a şapte scenarii de actualizare, care includ majorarea salariilor brute, acordarea de prime brute şi/sau tichete de masă plus combinarea mai multor astfel de variante.

„În luna ianuarie, vom lansa în aplicaţie şi o secţiune care ajută companiile să aibă acces la un generator automat de acte adiţionale, necesare pentru aducerea la zi a veniturilor”, a mai spus Victor Dragomirescu.

Schimbările aduse de ordonanţa „Revoluţiei Fiscale” de la 1 ianuarie 2018 vizează printre altele un transfer al cotelor de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate de la angajator la angajat, acestea devenind 25%, respectiv 10%, eliminarea contribuţiei de asigurări sociale de somaj şi introducerea unei contribuţii unice de asigurări sociale, în cotă de 2,25% la angajator.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite