Preţul petrolului creşte cu 5%, după cea mai mare prăbuşire din 1991

Preţul petrolului creşte cu 5%, după cea mai mare prăbuşire din 1991

FOTO Shutterstock

Preţurile petrolului au crescut marţi cu 5%, după ce luni au înregistrat cea mai mare cădere dintr-o zi, din ultimii aproape 30 de ani, după ce investitorii au primit semnale privind o posibilă stimulare economică, deşi există în continuare îngrijorări cu privire la cererea mondială, afectată de epidemia de coronavirus, scrie Reuters.

Luni, preşedintele Donald Trump a declarat că va lua măsuri „majore” pentru a apăra economia SUA de impactul răspândirii coronavirusului, în timp ce guvernul japonez intenţionează să cheltuiască peste 4 miliarde de dolari într-un al doilea pachet de măsuri pentru a face faţă recesiunii cauzate de virus.

Cotaţiile futures pentru petrolul crud Brent au urcat cu 1,76 dolari, sau 5,1%, la 36,12 dolari barilul, în noaptea de luni spre marţi, în scădere uşoară după o urcare până la 37,38 dolari pe baril anterior.

Cotaţia pentru petrolul brut West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,65 dolari sau 5,3%, la 32,78 dolari barilul, după un maxim de 33,73 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au scăzut luni cu 25%, acestea fiind cele mai mari scăderi într-o singură zi, din 17 ianuarie 1991, când preţurile petrolului au scăzut la începutul primului război din Golf.

Creşterea cotaţiilor petrolului a fost susţinută şi de speranţele pentru o soluţionare a războiului preţurilor, deşi analiştii au avertizat că câştigurile pot fi temporare, deoarece cererea de petrol continuă să fie lovită de focarul de coronavirus, care s-a extins dincolo de China şi a determinat Italia să pună în aplicare măsuri drastice la nivel naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: