Premierul Italiei, plan nou pentru a evita un val de falimente. Cum vor fi sprijinite companiile

Premierul Italiei, plan nou pentru a evita un val de falimente. Cum vor fi sprijinite companiile

FOTO: EPA-EFE

Premierul Italiei, Mario Draghi pregăteşte încă un plan pentru a evita un val de falimente în rândul companiilor, care va fi adoptat săptămâna viitoare, scrie Les Echos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, 17 miliarde de euro vor fi deblocaţi pentru a susţine companiile şi lucrătorii independenţi care au pierdut cel puţin 30% din cifra de afaceri, în special în sectoarele turism şi comerţ, transmite Economedia. Astfel, un bonus de 2.400 euro este prevăzut pentru muncitorii sezonieri, alături de o extensie a moratoriilor pentru creditele bancare şi scadenţele fiscale.
 
Anul 2020 a fost unul negru, cu pierderea a jumătate de milion de locuri de muncă. Guvernul a cheltuit anul trecut aproape 13 miliarde de euro pentru a susţine şomerii şi pentru a finanţa şomajul parţial. Şi, în special, a interzis din martie 2020 orice concediere. O măsură denunţată de preşedintele patronatului Confindustria drept simptomul unei „pietrificări a economiei”.
 
Această interdicţie ar urma să fie suprimată din 1 iulie pentru marea industrie şi din 31 octombrie pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Sindicatele cer prelungirea interdicţiei şi se tem de un „tsunami pe piaţa muncii, cu un milion de şomeri suplimentari”.
 
Andrea Orlando, ministrul Muncii, spune că „înţelege aceste îngrijorări, dar este de preferat să se recurgă la intervenţii punctuale pentru a atenua situaţiile care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi”.
 
Pentru a contracara „impactul fatal asupra economiei” pe care l-ar putea reprezenta ridicarea interdicţiei privind concedierile, companiile vor fi exonerate de contribuţii sociale pentru orice persoană angajată contract pe perioadă nedeterminată. De asemenea, vor fi acordate stimulente financiare pentru a descuraja concedierile.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările