Germania a produs mai puţină carne în 2020. Piaţa alimentelor vegane continuă să crească

Germania a produs mai puţină carne în 2020. Piaţa alimentelor vegane continuă să crească

Foto: Shutterstock

Valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut considerabil în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani, informează Deutsche Welle.

Potrivit sursei citate, anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, transmite Agerpres.
 
De asemenea, companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.
 
Astfel, valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.
 
Analiştii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. 
 
„Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.”, transmite sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările