Prima companie care îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă, pentru totdeauna

Prima companie care îşi lasă angajaţii să lucreze de acasă, pentru totdeauna

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter FOTO Reuters

Twitter şi-a anunţat angajaţii că vor putea să lucreze de acasă atât timp cât vor. Noua politică a companiei vine în condiţiile în care întreprinderile din toată lumea se luptă să se adapteze măsurilor de distanţare socială, scrie CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, le-a spus marţi angajaţilor că li se va permite să lucreze de acasă pentru totdeauna, chiar şi după ce trece pandemia de coronavirusului, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

„Deschiderea birourilor va fi decizia noastră. Când şi dacă angajaţii noştri vor reveni la birou, va fi decizia lor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania susţine că încă dinainte de pandemie punea deja accentul pe descentralizare şi pe faptul că oamenii pot să lucreze de oriunde.

„Ultimele luni au dovedit că putem face asta. Deci, dacă angajaţii noştri se află într-o situaţie care le permite să lucreze de acasă şi vor să continue acest lucru pentru totdeauna, vom face acest lucru. În caz contrar, birourile noastre vor fi primitoare, cu unele precauţii suplimentare, atunci când considerăm că este în siguranţă să ne întoarcem”, au arătat reprezentanţii Twitter.

Într-un e-mail obţinut de BuzzFeed News, Dorsey a transmis că este puţin probabil ca Twitter să îşi deschidă birourile înainte de septembrie şi că toate evenimentele ce necesită prezenţa vor fi anulate pentru restul anului. Compania îşi va evalua planurile pentru evenimentele din 2021 la sfârşitul acestui an.

Noua politică a Twitter vine în condiţiile în care întreprinderile din toată lumea se luptă să se adapteze la ghidurile de distanţare socială şi să regândească modul în care vor acţiona într-o lume post-pandemică.

Companiile majore din tehnologie, cum ar fi Facebook, Google şi Microsoft au început să treacă la un model de muncă de la domiciliu şi au fost, de asemenea, cele mai precaute în chemarea angajaţilor la birou.

Google le-a spus angajaţilor că marea majoritate a acestora vor lucra de acasă până în 2021, deşi unii se vor întoarce la începutul verii. În mod similar, Facebook va începe să redeschidă birourile după 4 iulie, dar le va permite angajaţilor care pot lucra de acasă să facă acest lucru până anul viitor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările