Celebra companie de jocuri Blizzard, achiziţionată cu o sumă uriaşă: 68,7 miliarde dolari. Cine e noul proprietar

Celebra companie de jocuri Blizzard, achiziţionată cu o sumă uriaşă: 68,7 miliarde dolari. Cine e noul proprietar

FOTO Shutterstock

Editorul de jocuri online Activision-Blizzard, care se află în spatele unora dintre cele mai puternice francize din acest sector - precum Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch sau Candy Crush prin editorul de jocuri pe mobil King, a fost achiziţionat cu cel puţin 68,7 de miliarde de dolari, iar aceste producţii urmează să integreze Game Pass.

Anunţul a fost făcut chiar de grupul american Microsoft, în calitate de cumpărător.
 
În urma acestui anunţ, acţiunile Activision au crescut cu 37%, iar tranzacţiile pe bursă au fost suspendate.
 
Prin această achiziţie, Microsoft devine al treilea actor mondial al jocurilor video ca cifră de afaceri, după Tencent şi Sony, anunţă grupul într-un comunicat de presă.
 
Grupul american a achiziţionat deja, anul trecut, editorul Bethesda al jocurilor Fallout, Doom, Wolfenstein, Skyrim, însă cu mai puţin de 7,5 miliarde de dolari.
 
Microsoft şi-a multiplicat, de asemenea, achiziţionarea unor studiouri de o anvergură mai mică, în ultimii ani, cu scopul de a-şi lărgi catalogul de exclusivităţi.
 
Producţiile Activision-Blizzard urmează să fie introduse în Game Pass, serviciul Microsoft care permite să se joace o serie de jocuri în baza unui abonament în valoare de cel puţin 9,99 de euro pe lună.
 
Nu se ştie dacă viitoarele jocuri ale Activision urmează să apară exclusiv pe console Xbox Series. Acest scenariu ar reprezenta o lovitură dură pentru Sony.
 
Licenţa Call of Duty este în mod tradiţional una dintre cele mai mari vânzări anuale a consolelor PlayStation.
 
Conducerea Activision-Blizzard, zguduită de o serie de scandaluri în ultimele luni, rămâne în funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările