Apple restricționează folosirea ChatGPT al OpenAI de către angajați

0
Publicat:

Apple restricționează folosirea ChatGPT al OpenAI de către angajați, dar și a altor instrumente de inteligență artificială, scrie Reuters, precizând că Apple lucrează la propria tehnologie de acest fel.

Apple restricționează folosirea ChatGPT al OpenAI de către angajați
Apple restricționează folosirea ChatGPT al OpenAI de către angajați

Apple a restricționat utilizarea ChatGPT și a altor instrumente externe de inteligență artificială pentru angajații săi, deoarece Apple dezvoltă o tehnologie similară, a raportat Wall Street Journal, citând un document și surse.

Apple este îngrijorat de scurgerea de date confidențiale de către angajații care folosesc programele de inteligență artificială și și-a sfătuit, de asemenea, angajații să nu folosească Copilot, deținut de Microsoft, GitHub, folosit pentru a automatiza scrierea codului software, se arată în raport.

Luna trecută, OpenAI, creatorul ChatGPT, a declarat că a introdus un „mod incognito” pentru ChatGPT care nu salvează istoricul conversațiilor utilizatorilor și nu îl folosește pentru a-și îmbunătăți inteligența artificială.

Scrutinul a crescut asupra modului în care ChatGPT și alți chatboți pe care i-a inspirat gestionează sute de milioane de date ale utilizatorilor, utilizate în mod obișnuit pentru a îmbunătăți sau „antrenează” AI.

Joi mai devreme, OpenAI a introdus aplicația ChatGPT pentru iOS-ul Apple în Statele Unite.

Apple, OpenAI și Microsoft nu au răspuns cererii de comentarii a Reuters.

„Nașul inteligenței artificiale”: Sunt riscuri destul de înfricoșătoare

În urmă cu două săptămâni, Geoffrey Hinton, considerat pe scară largă drept nașul inteligenței artificiale (AI), și-a dat demisia de la Google, avertizând într-un interviu pentru BBC că pericolele reprezentate de chatboți pot fi „destul de înfricoșătoare".

În acest moment, nu sunt mai inteligente decât noi, din câte îmi dau seama. Dar cred că în curând ar putea fi. În momentul de față, ceea ce vedem este că lucruri precum GPT-4 eclipsează o persoană în ceea ce privește cantitatea de cunoștințe generale pe care o are și o eclipsează cu mult. În ceea ce privește raționamentul, nu este la fel de bun, dar face deja raționamente simple. Și, având în vedere ritmul în care progresează, ne așteptăm ca lucrurile să se îmbunătățească destul de repede. Așa că trebuie să ne facem griji în această privință".

Hinton a menționat pentru NYT riscul ca „actori rău-intenționați” precum președintele rus Vladimir Putin să încerce să folosească inteligența artificială, de pildă să dea roboților capacitatea de a-și crea propriile obiective.

Dar acesta ar fi probabil doar cel mai rău scenariu, dar un scenariu de coșmar, a explicat el pentru BBC.

Am ajuns la concluzia că tipul de inteligență pe care îl dezvoltăm este foarte diferit de inteligența umană. Noi suntem sisteme biologice, iar acestea sunt sisteme digitale. Iar marea diferență este că, în cazul sistemelor digitale, acestea creează mai multe copii ale aceluiași set de sarcini, pentru același model al lumii. Și toate aceste copii pot învăța separat, dar își pot împărtăși cunoștințele instantaneu. Așadar, este ca și cum ai avea 10.000 de oameni și, de fiecare dată când o persoană învață ceva, toată lumea afla automat. Și așa pot acești chatboți să știe cu mult mai mult decât orice persoană”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite