Angajații CFR încheie anul cu o nouă creștere salarială

0
Publicat:

Angajaţii CFR SA vor beneficia de la 1 decembrie de o majorare salarială de 6%, după creşterea de 10% acordată începând cu 1 iunie 2022, a anunţat, vineri, CFR Infrastructură.

Cresc din nou salariile pentru angajații CFR în decembrie, Foto: Arhivă Adevărul
Cresc din nou salariile pentru angajații CFR în decembrie, Foto: Arhivă Adevărul

De asemenea, de la 1 noiembrie 2022, valoarea tichetului de masă a crescut la 30 de lei.

Angajații CFR SA încheie anul 2022 cu o creștere salarială cu 16%! Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, și creșterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON!”, informează compania într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit sursei citate, salariaţii companiei au beneficiat de prima creştere salarială a acestui an începând cu 1 iunie 2022, când s-a acordat o majorare cu 10% a salariilor de bază iar valoarea unui tichet de masă a crescut de la 15 lei la 20 de lei.

Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masă de la 15 lei, la 30 de de lei.

Compania menţionează că în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020.

La începutul lunii octombrie, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, anunța că și biletele de tren s-ar putea scumpi din 2023, dacă inflaţia va creşte foarte mult şi în funcţie de subvenţia pe care compania o va primi în bugetul viitor.

,,În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%. Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea", a afirmat directorul general al CFR Călători.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" - SA oferă tuturor operatorilor feroviari, cu costuri competitive, accesul pe o infrastructură funcţională, eficientă şi ecologică pe care călătorii şi mărfurile se deplasează sigur, în orice anotimp, zi şi noapte, indiferent de condiţiile meteorologice, conform orariilor stabilite, precizează sursa.

Reţeaua de căi ferate din România are o lungime totală de 20.077 km de linii, fiind a şaptea reţea ca mărime din Uniunea Europeană.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite