Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie. Care sunt noile tarife

0
0
Grev─â spontan─â la CFR - 20 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / George C─âlin
FOTO: Inquam Photos / George C─âlin

CFR C─âl─âtori a anun┼úat, joi, c─â scumpe┼čte pre┼úurile la biletele de tren de la 1 iulie. Prin urmare, o c─âl─âtorie pe ruta Bucure┼čti - Constan┼úa, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar p├ón─â la Bra┼čov va costa 54 de lei, de la 44,7 lei, de exemplu.

Decizia vine ca urmare a prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor ┼či Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire general─â din transportul feroviar public de c─âl─âtori.

ÔÇ×CFR C─âl─âtori informeaz─â c─â, ├«ncep├ónd cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse ├«n aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor ┼či Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire general─â din transportul feroviar public de c─âl─âtori. M─âsura vine ├«n sprijinul redres─ârii ┼či echilibr─ârii activit─â┼úii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de c─âl─âtori din Rom├ónia pe fondul cre┼čterii pre┼úurilor la diferite materiale cu pondere mare ├«n activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la c─âl─âtoria pe calea ferat─â, aplicabil─â tuturor operatorilor de transport feroviar de c─âl─âtori, a fost ├«n anul 2013ÔÇŁ, precizeaz─â CFR C─âl─âtori.┬á

ÔÇ×Facilit─â┼úile de c─âl─âtorie acordate de CFR C─âl─âtori p├ón─â ├«n prezent sunt valabile ├«n continuare ┼či dup─â aplicarea prevederilor OMT, men┼úin├óndu-se principiile de protejare a c─âl─âtorilor care utilizeaz─â frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acord─ârii de reduceri de p├ón─â la 50% din tariful integral la abonamentele destinate naveti┼čtilor, a reducerii 50% la abonamentele ┼či biletele pentru studen┼úi, a gratuit─â┼úii la abonamentele ┼či biletele pentru eleviÔÇŁ, informeaz─â reprezentan┼úii CFR.

Conform acestora, se vor men┼úine ┼či ofertele comerciale ale CFR C─âl─âtori prin care se acord─â reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cump─ârarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplica┼úia disponibil─â pe telefon, de la automatele de v├ónzare bilete din sta┼úii), de p├ón─â la 10% reducere din tariful de transport la cump─ârarea cu anticipa┼úie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru

călătoria dus-întors etc.

Exemple tarife de transport dup─â aplicarea OMT, din 1 iulie 2022:

De la 1 iulie, o c─âl─âtorie Bucure┼čti Nord - Ploie┼čti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad - Timi┼čoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio ┼či 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio.

Cei care vor s─â c─âl─âtoreasc─â de la Bucure┼čti la Constan┼úa sau la Craiova cu clasa a 2-a vor scoate din buzunar 67 de lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 de lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

Un bilet Bucure┼čti Nord - Bra┼čov, clasa a 2-a, va costa 54 de lei la IR (de la 44,7 lei) ┼či 29 de lei la R (de la 24 de lei).

Bra┼čov - Mangalia, clasa a 2-a IR, ajunge de la 1 iulie la un pre┼ú de 104 lei, de la 86,9 lei, iar pentru Bucure┼čti Nord - Timi┼čoara, clasa a 2-a IR, se va pl─âti suma de 116 lei, ├«n loc de 97 de lei.

Pentru Gala┼úi - M─âr─â┼če┼čti, clasa a 2-a, biletul de tren va costa 19 lei ├«n loc de 15,4 lei, la tren Regio, iar pentru Suceava - Putna, clasa a 2-a, 13 lei, ├«n loc de 10,6 lei.

Vezi aici mai multe exemple.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite