AFI nu mai vinde cele cinci clădiri de birouri din Cotroceni şi le reclasifică la investiţii imobiliare
0Dezvoltatorul AFI Europe nu mai vinde cele cinci clădiri de birouri din cadrul AFI Business Park şi le reclasifică din active deţinute pentru vânzare în investiţii imobiliare.
Conform Profit.ro AFI a decis că nu va mai pune în vânzare clădirile 1-5 în viitorul apropiat şi le reclasifică din active deţinute pentru vânzare în investiţii imobiliare.
La începutul lunii iunie, Dedeman a anunţat că a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar lângă mall-ul AFI Cotroceni. Acordul includea şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect, valoarea totală a tranzacţiei fiind estimată la 164 milioane euro. La începutul lunii august, cele două companii şi-au făcut publică decizia de a anula tranzacţia de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park.
În iunie dezvoltatorul a aunţat că încheierea tranzacţiei ar marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România.
”Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 mil. euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp şi proiectul rezidenţial AFI City în Bucureştii Noi”, a declarat, în iunie, directorul general al AFI Europe Romania, David Hay.
Finalizarea întregului ciclu de dezvoltare a celor cinci clădiri de birouri clasa A a avut loc în cinci ani şi are drept chiriaşi unele dintre cele mai importante companii multinaţionale, în timp ce rata de ocupare este de 100%.
Cele cinci clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp şi sunt ocupate de corporaţii multinaţionale.
Principalii chiriaşi sunt Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks şi alţii.