Wizz Air a recepţionat prima aeronavă a320neo. Ce avantaje are avionul FOTO

Wizz Air a recepţionat prima aeronavă a320neo. Ce avantaje are avionul FOTO

Wizz Air a recepţionat prima sa aeronavă nouă Airbus A320neo înregistrată cu codul HA-LJA, a informat joi compania aeriană, precizând că noul avion are cele mai noi tehnologii şi oferă semnificative avantaje de mediu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este cel de-al 122-lea avion al companiei Wizz Air din flota sa compusă exclusiv din aeronave Airbus. Airbus A320neo, primul de acest tip din flota WIZZ, încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul aviaţiei şi oferă avantaje semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului, consum de combustibil scăzut cu 20% şi o reducere de aproape 50% a emisiilor de oxizi de azot în comparaţie cu aeronavele de generaţie anterioară. 
 
Prin acceptarea acestei viitoare aeronave echipate cu motoare Pratt & Whitney GTF ultra-moderne şi eficiente, WIZZ îşi consolidează poziţia ca una dintre cele mai ecologice companii aeriene din lume.
 
Dintre companiile aeriene low cost cu cel puţin 100 de aeronave, Wizz Air operează cea mai tânără flotă, cu o vârstă medie a aeronavelor de 5,43 ani. Flota modernă şi bine întreţinută a jucat un rol esenţial în procesul de desemnare Wizz Air printre primii zece cei mai siguri transportatori low-cost din 2020 de AirlineRatings.com.
 
 
Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiţii cu risc scăzut, cu o flotă compusă din cele mai eficiente şi sustenabile aeronave cu un singur culoar din prezent, gamele Airbus A320 şi Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager).
 
 
Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generaţie Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să îşi reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.
 
 
József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air, a declarat: Suntem încântaţi să adăugăm încă o aeronavă ultra-modernă flotei noastre în continuă creştere. Această nouă aeronavă este un adevărat simbol al modelului nostru de afaceri ULCC, oferind avantaje semnificative asupra costurilor, ajutând în acelaşi timp la reducerea emisiilor Wizz Air.
 
Flota noastră de ultimă generaţie, care include acum primul avion Airbus A320neo, precum şi măsurile noastre de protecţie îmbunătăţite vor asigura cele mai bune condiţii sanitare posibile pentru călători. Wizz Air operează cu cele mai mici costuri din Europa şi cea mai tânără şi mai eficientă flotă de aeronave din punct de vedere economic, cu cea mai mică amprentă ecologică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: