Ministerul Energiei vrea să forţeze Hidroelectrica să fuzioneze cu CE Oltenia

Ministerul Energiei vrea să forţeze Hidroelectrica să fuzioneze cu CE Oltenia

Ministerul Energiei vrea să salveze Complexul Energetic Oltenia, un colos ajuns în situaţie financiară extrem de gravă, prin impunerea unei fuziuni prin absorbţie de către profitabila Hidroelectrica, arată un document obţinut de HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Energiei prezintă într-un document situaţia grea prin care trece Complexul Energetic Oltenia, arătând că anul viitor poate intra în faliment, iar că din 2022 se va închide cu totul, astfel că Ministerul spune că trebuie reorganizat sectorul producţiei de energie „prin fuziune prin absorbţie a Complexului Energetic Oltenia de către Hidroelectrica”.

Ministerul Energiei spune că Fondul Proprietatea se opune aceste fuziuni, motiv pentru care propune o compensare din partea statului român. „Această fuziune nu se poate realiza decât prin compensarea de către statul român a participaţiilor Fondului Proprietatea la ambele societăţi”, se arată în document.

Ministerul Energiei mai arată că, în cazul în care nu se ia decizia fuziunii, este necesară obţinerea unei aprobări din partea Comisiei Europene pentru acordarea unui ajutor de stat către CE Oltenia, în perioada 2020-2026, de aproape 5 miliarde de lei, pe care să-l suporte toţi consumatorii din România prin facturi.

Însă, acest ajutor de stat nu poate fi aprobat prea curând, spune Ministerul Energiei, motiv pentru care cere de urgenţă aprobarea un memorandu care prevede acordarea unor garanţii de stat de 1,2 miliarde lei pentru CE Oltenia.

Citeşte ce conţine Memorandumul pe HotNews.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: