Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Cerinţe, responsabilităţi, oferte, linkuri utile. Salarii de la 1.500 de euro

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Cerinţe, responsabilităţi,
 oferte, linkuri utile. Salarii de la 1.500 de euro

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin şase luni vechime

„Căutăm o persoană tânără energică, o persoană serioasă care vrea cu adevărat să lucreze“. Aşa încep majoritatea anunţurilor de oferte la categoria Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoaşterea unei limbi străine (în special engleza) şi experienţa pe cât posibil mai lungă la volanul autocamioanelor grele sunt avantaje care garantează angajarea.

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Cum arată candidatul ideal

Anunţurile de angajare creionează şi profilul candidatului ideal.

Acesta trebuie să fie: şofer profesionist, posesor de atestat profesional, posesor al unor cunoştinţe temeinice de folosire a cardului tahograf, adaptabil la timpii de condus/pauze, responsabil, să aibă cunoştinţe de folosire a echipamentelor digitale, inclusiv smartphone, să aibă cazierul curat şi disponibil să lucreze doar la program legal de condus.

Alte cerinţe ar fi să posede Atestat ADR (în cele mai multe cazuri, atestarea nu este obligatorie, dar constituie un avantaj), să aibă un card tahograf, să cunoască/vorbească limba engleză la nivel basic (fraze şi vocabular legate de meserie) şi să poată dovedi o experienţă de minim 6-12 luni pe TIR-uri de 40t.

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Pachetul salarial

Puţine companii dezvăluie suma oferită ca salariu la angajare, dar anunţurile agenţiilor de recrutare afişează oferte începând de la 1.500-1.700 de euro brut lunar.

Pentru Marea Britanie sunt afişate şi oferte cu 8 până la 12 lire sterline pe oră (echivalentul a 50-75 de lei pe oră).

Din acest pachet salarial mai pot face parte diverse oferte cum ar fi că biletul de avion este asigurat de către companie sau că se munceşte trei luni cu una acasă.

La companiile mari din Occident, după ajungerea candidatului la locul de muncă acesta trebuie să participe la un curs gratuit de pregătire teoretică şi practică - sesiune de regulă obligatorie înainte de a începe să lucreze în baza contractului comercial. Participarea la training nu este plătită.

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Responsabilităţi

Printre responsabilităţile viitorilor salariaţi se numără:
- Livrarea bunurilor
- Încărcarea şi descărcarea mărfii
- Păstrarea unui jurnal de bord referitor la cantitatea şi tipul de marfă livrată
- Condusul pe distanţe mari
- Alimentarea cu carburant
- Curăţarea camionului şi spălarea oglinzilor
- Raportarea către superiori a tuturor incidentelor petrecute pe drum
- Alte sarcini conforme dispozitiilor date de catre companie.

În principiu, şoferul de camion „va menţine o atitudine pozitivă care încurajează spiritul de echipă în cadrul locului de muncă şi o imagine favorabila a companiei angajatoare“, astfel că „se acceptă persoane cu atitudine bună, muncitori, serioşi, prietenoşi, în formă fizică şi mentală bună“, se mai arată în anunţuri.

Locuri de muncă în străinătate pentru şoferi. Linkuri utile

Listăm, mai jos, câteva linkuri utile unde puteţi găsi anunţuri cu locuri de muncă în străinătate pentru şoferi, publicate de companiile angajatoare sau de agenţiile de recrutare (clik pentru a intra pe site-uri):

tjobs.ro

indeed

myjob.ro

bestjobs

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: