Cozi uriaşe la frontiera cu Ungaria: Camioanele asteaptă şase ore la Nădlac II şi Vărşand

Cozi uriaşe la frontiera cu Ungaria: Camioanele asteaptă şase ore la Nădlac II şi Vărşand

Foto Adevărul

Coloane de mai mulţi kilometri s-au format la principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, iar la Nădlac II şi Vărşand, camioanele aşteaptă cel puţin şase ore pentru tranzitare, relatează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul „foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară, „din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale”.
 
În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, sunt deschise opt artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un timp de aşteptare de cel puţin 360 de minute pentru formalităţi. Şi la Vărşand se aşteaptă şase ore, aici fiind disponibile trei artere de ieşire din România pentru camioane.
 
În PTF Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute, iar la Turnu nu sunt coloane de camioane.
 
Şi în judeţul Bihor este aglomeraţie la ieşirea din ţară, în cazul traficului greu. La Borş, unde sunt trei artere deschise, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II sunt disponibile patru artere, dar se aşteaptă 250 de minute.
 
În Satu-Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 240 de minute şi sunt deschise două artere pentru ieşirea camioanelor din ţară.
 
Autorităţile române au luat legătura cu cele ungare pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările