VIDEO Atrocităţile ascunse ale Mineriadei. Nu doar minerii au bătut în iunie ’90. Armata a însângerat Bucureştiul

VIDEO Atrocităţile ascunse ale Mineriadei. Nu doar minerii au bătut în iunie ’90. Armata a însângerat Bucureştiul

Zorii democraţiei româneşti: Armata snopea în bătaie oamenii nevinovaţi în faţa camerelor TV.

Despre evenimentele din 13-15 iunie se ştie că minerii au bătut cu bestialitate sute de bucureşteni nevinovaţi. Imaginile de arhivă dovedesc faptul că înainte de venirea minerilor în Capitală, Armata a dat tonul violenţelor: a arestat şi a bătut, la întâmplare, oameni care treceau pe lângă sediul TVR, femei, bătrâni şi copii.

În seara zilei de 13 iunie 1990, emisia Televiziunii Naţionale a fost întreruptă brusc. La revenirea semnalului TV, preşedintele ales Ion Iliescu a făcut un apel la „oamenii de bine”, să vină la Televiziune pentru a apăra de manifestări huliganice democraţia proaspăt cucerită. Apelul a avut efect şi sute de bucureşteni şi chiar oameni din ţară au venit la sediul Televiziunii Române.  Numai că din apărători ai democraţiei au devenit victime.

Militarii din jurul Televiziunii i-au arestat pe cei care veniseră la îndemnul lui Iliescu şi chiar pe cei care treceau pur şi simplu pe stradă. Au fost băgaţi în subsolul Televiziunii, bătuţi şi filmaţi pentru a fi prezentaţi pe post drept autorii manifestărilor huliganice din Capitală.

Cel mai bun exemplu este cel al unui bărbat reţinut în subsolul TVR şi bătut bine, care povesteşte: „Am venit de la Ploieşti. Organizat am venit, cu maşini, din faţă de la Casa Albă (n.r. – Palatul Administrativ, sediul Primăriei Ploieşti şi al Consiliului Judeţean Prahova) , de la «Feseneu». Am venit organizat“. Un tânăr explică: „Am venit să văd dacă e chiar aşa cum a zis tovarăşu’ Iliescu, domnu’ Iliescu“. Asemenea lor sunt mulţi minori, chiar şi preşcolari!

www.adevarul.ro vă prezintă imagini rare despre atrocităţile comise de Armată, cu complicitatea Frontului Salvării Naţionale, în seara de 13 iunie 1990. Vă avertizăm că imaginile de mai jos sunt şocante.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările