„Cioburi de stele“. Trei lumi, trei poveşti de iubire într-un bestseller SF

„Cioburi de stele“. Trei lumi, trei poveşti de iubire într-un bestseller SF

Volumul „Cioburi de stele“ a fost recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru science-fiction şi fantasy din Australia

Volumul „Cioburi de stele“, scris de Amie Kaufman şi Meagan Spooner,  este primul volum din trilogia „Constelaţii“. Volumul a apărut în colecţia Young Fiction Connection de la Editura Trei.

Volumul „Cioburi de stele“ a fost recompensată cu cel mai prestigios premiu pentru science-fiction şi fantasy din Australia, Aurealis Award for Best Young Adult Novel. De asemenea, se află pe lista lungă a finalistelor la Inky Teen Choice Awards pe 2014. „Cioburi de stele“ va fi adaptată pentru televiziune în cursul acestui an.

Icarus e o uriaşă navă spaţială care călătoreşte prin hiperspaţiu cu viteză superluminică. Icarus explodează, iar Lilac LaRoux (fiica celui mai bogat om din univers) şi Tarver Merendsen (care, la doar 18 ani, este deja erou de război) sunt singurii supravieţuitori. O navetă de salvare îi duce pe o planetă pustie, unde găsesc o formă ciudată de viaţă - fiinţele şoptitoare -, supusă unui experiment secret condamnabil, iniţiat de tatăl lui Lilac. Totul se schimbă după ce Lilac şi Tarver dezleagă misterul fiinţelor şoptitoare şi află că ar putea fi salvaţi. Dar nu vor mai fi niciodată aceiaşi tineri care au păşit c&! acirc;ndva pe planeta pustie.

"O aventură palpitantă în spaţiul cosmic." - Kirkus Reviews

 

"Nu ştiu cine sau ce ne urmăreşte, dar îmi dau seama că floarea este un dar de la fiinţele misterioase. Nu ştiu ce intenţii au ele, dar ştiu ce înseamnă acest dar pentru mine. Nu sunt singură. Poate că n am fost niciodată. Nici măcar când am intrat în măruntaiele navei. Acele fiinţe şoptitoare îmi citesc gândurile. Citesc în sufletul meu." - Amie Kaufman & Meagan Spooner, Cioburi de stele

Amie Kaufman şi Meagan Spooner sunt prietene vechi şi, ocazional, colege de cameră, călătorind în toată lumea (dar nu şi în spaţiu).
Meagan, care este, de asemenea, şi autoarea trilogiei Skylark, locuieşte la Asheville, Carolina de Nord, în timp ce Amie locuieşte în Melbourne, Australia. Deşi le desparte o distanţă atât de mare, împărtăşesc aceleaşi pasiuni: epopeile spaţiale, călătoriile cu maşina şi gustările savuroase.

CIOBURI DE STELE

Autoare: Amie Kaufman, Meagan Spooner

Traducere din limba engleză de Luminiţa Gavrilă
Colecţia: Young Fiction Connection
Nr. de pagini: 480
Preţ: 39.00 lei
Editura Trei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările