Un diptic al „Girl with Balloon“ de Banksy a fost vândut pentru 3,1 milioane de lire sterline

Un diptic al „Girl with Balloon“ de Banksy a fost vândut pentru 3,1 milioane de lire sterline

Versiunea din imagine a lucrării "Girl with Ballon" a lui Bansky a fost vândută joi cu 21,8 milioane de euro. FOTO Getty Images

Un alt Banksy în licitaţie, un diptic (tablou alcătuit din două piese) al "Girl with Balloon", a fost vândut vineri pentru 3,1 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro), la Christie's Londra, a doua zi după recordul întregistrat de britanic cu lucrarea distrusă în urmă cu trei ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Realizată în 2005, pânza în două părţi, ce reprezintă o fetiţă care ţine în mână un balon roşu în formă de inimă pe fond alb, a fost estimată între 2,9 şi 4,1 milioane de euro. 

Joi seară, o altă versiune a acestei lucrări, care a fost distrusă parţial acum trei ani, a fost adjudecată la 21,8 milioane de euro. Această sumă depăşeşte precedentul record pentru un Banksy, atins în martie cu "Game Changer", o pânză dedicată îngrijitorilor în perioada pandemiei de coronavirus, care a fost vândută pentru 19,5 milioane de euro în beneficiul serviciului de sănătate britanic.

În octombrie 2018, "Girl with Balloon", redenumită "Love is in the Bin", a fost parţial distrusă imediat după adjudecare. Un mecanism ascuns în rama tabloului a tăiat jumătatea inferioară a pânzei. 

Banksy a vrut prin acest gest să denunţe "comercializarea" artei. În trei ani, preţul lucrării distruse a crescut de aproape 18 ori.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările