Cel mai nou film al lui Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter“, în premieră mondială la TIFF. Comedia atipică va deschide festivalul

Cel mai nou film al lui Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter“, în premieră mondială la TIFF. Comedia atipică va deschide festivalul

Peliculă lui Nae Caranfil, "6,9 grade pe scara Richter", va deschide festivalul TIFF, ediţia 2016

Cea de-a şaptea peliculă regizată de Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter“, va deschide ediţia din 2016 a Festivalului de Film Transilvania (TIFF). Filmul va fi prezentat în premieră în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pe data de 27 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lungmetrajul ”6,9 pe scara Richter”, cel mai recent film regizat de Nae Caranfil, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 27 mai - 5 iunie, au anunţat organizatorii evenimentului.

O comedie ”parţial realistă, parţial nerealistă”, potrivit regizorului şi scenaristului Nae Caranfil, filmul ”6,9 pe scara Richter” spune povestea unui tânăr actor de teatru care navighează cu greu între rolul complicat dintr-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie şi obsesia marelui cutremur devastator, anunţat ca iminent de toţi experţii. Însă adevăratul ”cutremur” pentru el se dovedeşte a fi reapariţia intempestivă a propriului său tată, după decenii de absenţă. Manipulator şi amoral, acesta se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul si bulversându-i complet existenţa.

Din distribuţie fac parte actorii Teodor Corban, Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin şi Simona Arsu. Pelicula ”6,9 pe scara Richter” este o coproducţie România-Bulgaria-Ungaria, selectată în 2014 la Berlinale Co-production Market, . Pelicula va fi proiectată în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, vineri, 27 mai, de la ora 21.45, în prezenţa lui Nae Caranfil. Gala de deschidere a festivalului, care va precede proiecţia, va începe la ora 20.30 şi va include, printre alte surprize, un spectacol al trupei franceze Transe Express.

TIFF se va încheia la fel de spectaculos, pe 5 iunie, în Piaţa Unirii din Cluj, cu ”Belgica”, filmul care i-a adus regizorului belgian Felix van Groeningen premiul pentru regie la Sundance 2016. Autorul lungmetrajului ”The Broken Circle Breakdown”, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2014, Felix van Groeningen revine cu o dramă despre suişurile şi coborâşurile unei vieţi pline de excese, dominate de alcool, sex şi droguri. Filmul urmăreşte succesul şi declinul inevitabil al clubului Belgica şi a fost inspirat de povestea reală a a doi fraţi, proprietari ai faimosului bar Charlatan din oraşul Ghent. Coloana sonoră a peliculei aparţine trupei Soulwax, care a compus melodii pentru mai multe formaţii fictive din film.

Nae Caranfil este regizor şi scenarist român născut în 1960, la Bucureşti. Printre filmele regizate de el se numără "Filantropica", "Restul e tăcere" şi "Closer to the moon".

Pionieri în street arts, dansatorii, acrobaţii şi muzicienii din trupa Transe Express au susţinut spectacole în 80 de ţări, inclusiv în deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Albertville din 1992 şi în deschiderea Cupei Mondiale de Schi de la Val d’Isere din 2009.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările