Anamaria Vartolomei, cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere

Anamaria Vartolomei, cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere

FOTO: Instagram

Actriţa româno-franceză Anamaria Vartolomei a fost desemnată luni seară cea mai bună actriţă din Franţa, la gala de decernare a Premiilor Lumières, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan şi câştigător al Leului de Aur la Veneţia. La doar 22 de ani, Anamaria este una din revelaţiile Academiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anamaria Vartolomei a fost câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira, potrivit culturaladuba.ro. 

De asemenea, „L’Evénèment” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021, spunând povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experienţa sa din timpul unui avort, pe când avortul era ilegal în Franţa anilor ‘60.

Anamaria a mai avut o nominalizare la Premiile Lumières încă de la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani, dar acesta a fost primul rol principal pentru ea. 

Filmul va putea fi văzut în 2022 şi în cinematografele din România.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internaţională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediţie, iar de-a lungul timpului, trofeul Lumière pentru cea mai bună actriţă a mai fost câştigat de Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Audrey Tatou, Marion Cotillard, Kristin Scott Thomas sau Lea Seydoux.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările