Actriţa Crina Semciuc: „Disciplina e cea mai mare calitate în artă. Am renunţat la seriale şi la reclame ca să fac teatru”

Actriţa Crina Semciuc a făcut „Selfie” la Adevărul Live 

Actriţa Crina Semciuc are o carieră ascendentă, nu numai în lumea teatrului, acolo unde poate fi văzută la Teatrul Naţional din Bucureşti în spectacolele „Furtuna”, „Butoiul cu pulbere” şi „Năpasta”, ci şi în lumea filmului, unde a primit nominalizarea la Premiile Gopo pentru rolul Yasmine din filmul „Selfie”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele declaraţii ale actriţei Crina Semciuc la Adevărul Live:

Există o scenă în care sărut o fată. Eu mă gândeam la următoarea replică şi am pornit la partenera mea cu gândul de a o pocni. A fost mai uşor.

Trebuie să-ţi faci treaba foarte bine, să fii foarte profesionist, să existe o anumită rigoare, să ştii foarte bine replicile. Am renunţat la reclame şi la seriale, am ales teatrul. Nu-mi pare rău, a fost o alegerea cea mai bună, deşi financiar câştig mai puţin.

A fost comparată cu Milla Jovovich a Romaniei.

Nu m-a deranjat comparaţia, dimpotrivă, e o actriţă pe care o admir foarte mult, mai ales după ce am văzut „Al cincilea element".

Joacă rolul Yasminei în Selfie

Selfie, în regia Cristinei Iacob, îi are în distribuţie pe Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Levent Sali, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Alexandru Călin.

În loc să stea acasă şi să înveţe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel! Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele 2 zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe. Vor libertate, adrenalină şi dragoste de-o vară, iar cei trei tineri pe care îi agaţă la mare par mai mult decât dispuşi să le ofere tot ce-şi pot imagina.Actriţa Crina Semciuc s-a născut la data de 8 ianuarie 1986 în Galaţi. A absolvit Liceul de Artă, secţia actorie. I-a plăcut dansul încă de mică, făcând patru ani de gimnastică şi trei ani de balet. A absolvit UNATC, Bucureşti, clasa de actorie a prof. dr. Adriana Popovici, asistent Marius Gîlea, promoţia 2005. A obţinut premiul UNITER pentru cel mai bun debut în teatru pentru rolul Lena din piesa Leonce şi Lena.

Şi-a făcut debutul în televiziune odată cu lansarea filmului “Mincinoasa”, difuzat pe postul Acasă Tv. Apoi a mai jucat în “Daria, iubirea mea” în rolul Ştefaniei. În anul 2007, Crina Semciuc a devenit o emblemă a oraşului Sibiu. Deşi ea şi-a însoţit o prietenă la castingul respectiv, în cele din urmă a participat la selecţia pentru acest spot, devenind emblema Campaniei de promovare a programului "Sibiu, Capitala Culturală Europeană 2007”. A avut un rol în sezonul al-2-lea al serialului „Cu un pas înainte”, difuzat de Pro Tv.
 
În stagiunea curentă joacă la Teatrul Naţional de Teatru: "Butoiul cu pulbere", "Furtuna" şi "Năpasta".
Roluri în teatru: Svetle - "Butoiul cu pulbere" de Dejan Dukovski, regia Felix Alexa, 2014
Miranda - "Furtuna" după William Shakespeare, regia Alexander Morfov, 2014
Anca - Năpasta, de I.L. Caragiale, regia Radu Afrim, 2012.


Crina Semciuc la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările