Stiri despre produse traditionale

    197 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
  • Cârnaţii de Pleşcoi, în curs de atestare europeană
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Cârnaţii de Pleşcoi, în curs de atestare europeană

    Un număr de 16 produse alimentare înregistrate la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se află în faza avansată pentru obţinerea certificării europene de produse tradiţionale.

  • Brânză testată pe covată
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Brânză testată pe covată

    De pe masa băcăuanilor din zonele Asău, Agăş şi Brusturoasa nu lipseşte brânza de oaie în coajă de brad. Produsul este înregistrat la Oficiul pentru Invenţii şi Mărci.

  • Hârzobul, specialitate de peşte în cetină de brad
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Hârzobul, specialitate de peşte în cetină de brad

    Printre cele 36 de produse „marcă înregistrată“ din judeţul Neamţ se numără şi hârzobul în crengi de brad. Toţi cei care au ajuns măcar o dată în zona de munte a judeţului au fost îmbiaţi cu aromele unice ale păstrăvului în crengi de brad, prezent în toate meniurile pensiunilor din jurul masivului Ceahlău şi Bicaz.

  • Piteşti: Târgul Moşilor de Vară
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Piteşti: Târgul Moşilor de Vară

    În perioada 13 – 16 mai 2010, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti are loc Târgul Moşilor de Vară, ediţia a XXIX-a. Manifestarea se înscrie în suita evenimentelor organizate în cadrul ediţiei a IV-a a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului.

  • Produsele tradiţionale îşi fac loc în hipermarket
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Produsele tradiţionale îşi fac loc în hipermarket

    Producătorii tradiţionali vor putea să-şi vândă marfa în standuri special amenajate în marile magazine, potrivit unei decizii a retailerilor şi a Autorităţii Sanitare Veterinare. Românii care preferă gustul produselor tradiţionale româneşti din Banat sau din Maramureş le vor cumpăra din magazinul de lângă casă, nu doar de la târgurile de profil.

  • Costiţa de miel umplută, „vedetă“ la Slow Food
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Costiţa de miel umplută, „vedetă“ la Slow Food

    În ciuda ploii, Târgul Slow Food deschis în Piaţa Sfatului a adunat încă de dimineaţă zeci de cumpărători. Costiţa de miel umplută a fost una dintre cele mai vânate specialităţi tradiţionale.

  • Costiţa de miel umplută, „vedetă“ la Slow Food
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Costiţa de miel umplută, „vedetă“ la Slow Food

    În ciuda ploii, Târgul Slow Food deschis în Piaţa Sfatului a adunat încă de dimineaţă zeci de cumpărători. Costiţa de miel umplută a fost una dintre cele mai vânate specialităţi tradiţionale.

  • Produse tradiţionale maramureşene pentru clujeni
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Produse tradiţionale maramureşene pentru clujeni

    14 producători tradiţionali din Maramureş participă la târgul din parcarea USAMV, până azi la ora 18.00. Cele mai căutate produse sunt horinca, specialităţile din brânză – cu nucă, busuioc ori în coajă de brad – şi cârnaţii afumaţi

  • Ioan Tătăran vinde clujenilor horincă şi silvoiţă
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Ioan Tătăran vinde clujenilor horincă şi silvoiţă

    Băimăreanul organizează la Cluj, de două ori pe lună, un târg cu produse tradiţionale maramureşene. Ioan Tătăran i-a făcut pe mulţi clujeni să devină dependenţi de silvoiţă, cârnaţi de casă afumaţi şi horincă.

  • Producătorii de produse tradiţionale şi-au făcut asociaţie
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Producătorii de produse tradiţionale şi-au făcut asociaţie

    Asociaţia „Arădeanca” a cărei număr de producători încrişi se ridică la 33, se va ocupa de atestarea şi protejarea denumirii originale a produselor tradiţionale şi de valorificarea acestora la târguri şi expoziţii. 

  • Drumul spre celebritate  al mărcilor autohtone
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Drumul spre celebritate al mărcilor autohtone

    Aproape 20 de produse tradiţionale din Arad au fost identificate până acum şi urmează să fie atestate. Salamul de Nădlac sau pita de Pecica, produse recunoscute înainte de ‘89 pe plan naţional, cresc potenţialul economic şi turistic al Aradului.

  • Braşov: Braşovenii s-au delectat cu păstrăv afumat şi cârnaţi cu busuioc la Târgul Slow Food
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Braşov: Braşovenii s-au delectat cu păstrăv afumat şi cârnaţi cu busuioc la Târgul Slow Food

    Cea de-a noua ediţie a târgului, organizată în curtea interioară a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu" le oferă braşovenilor produsele mult îndrăgite precum peştele afumat, mozzarella de bivoliţă, cârnaţii ţărăneşti din pulpă de porc, jumările şi cârnaţii cu busuioc. Braşovenii au călcat pragul târgului încă de la ora 10.00, imediat ce producătorii şi-au expus marfa pe tarabe.

Modifică Setările