A început Târgul "Produs de Cluj" - trei zile de spectacole folclorice, activităţi pentru copii şi bunătăţi tardiţionale la preţuri de producător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul are loc în perioada 22 - 24 aprilie FOTO Adevărul
Târgul are loc în perioada 22 - 24 aprilie FOTO Adevărul

Centrul Zalăului este, de vineri, plin de tarabe la care se vând produse tradiţionale aduse de producători din Cluj şi Sălaj, reuniţi în cadrul unei noi ediţii a Târgului "Produs de Cluj".

Potrivit organizatorilor, Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Zalău, târgul reuneşte aproximativ 80 de standuri, expozanţii fiind mici întreprinzători privaţi, majoritatea provenind din judeţele Cluj şi Sălaj, dar şi invitaţi speciali din alte zone învecinate. Toţi producătorii şi artizanii prezenţi în târg dezvoltă afaceri de familie şi oferă spre vânzare mărfuri din producţie proprie - costume populare, sculpturi în lemn, bijuterii lucrate de mână, produse din carne, lactate, gemuri preparate după reţete tradiţionale, miere de albine, ciocolată şi prăjituri de casă, sucuri, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, produse pe bază de lavandă - toate la preţuri de producător.


Vineri, de la ora 17.30, organizatorii îşi îndreaptă atenţia către iubitorii folclorului românesc şi maghiar, pe scena amenajată lângă tarabe fiind programat un spectacol artistic ce va dura mai multe ore şi care o va avea ca prim-protagonistă pe solista Angela Rusu. Astfel de spectacole vor avea loc, de la aceeaşi oră, şi sâmbătă şi duminică.


Pentru cei mici sunt pregătite programe speciale, respectiv un spectacol de magie susţinut de artişti clujeni (duminică, de la ora 12.00), atelier de sculptură în fructe şi legume (sâmbătă, de la 13.00), precum şi un parc de distracţii.


Conform statutului Asociaţiei Produs de Cluj, organizaţie care sprijină micii meseriaşi şi producători, expozanţii nu plătesc chirie pentru spaţiu sau standuri.

Vă mai recomandăm:

Cele mai mari cinci greşeli alimentare pe care le facem în post. Cum ne putem îmbolnăvi şi îngrăşa crezând că ne detoxifiem

Adevărul despre alimentele care ar stimula metabolismului şi arderile. Cum putem mânca şi slăbi în acelaşi timp


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite