Stiri despre procese

  329 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Justiţie în reluare pentru interlopi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţie în reluare pentru interlopi

  Procesele a doi arădeni, Dănuţ Leş şi Adrian Şuteu, se amână deja de doi ani. Luna aceasta, amândoi vor avea înfăţişări în faţa instanţei. Victima unuia dintre ei a renunţat deja la acuzaţii.

 • Zeci de procese intentate de doctoriţa cu şpaga de la pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de procese intentate de doctoriţa cu şpaga de la pensii

  Liliana Teodoriu s-a judecat sau mai are încă litigii cu o sumedenie de persoane. Doctoriţa de la cabinetul de expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP), care a fost arestată sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, este o obişnuită a instanţelor de judecată.

 • Şmecherii de la stat îşi iau case la preţ de cort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şmecherii de la stat îşi iau case la preţ de cort

  Judecătoria Galaţi a stabilit că 37 de locuinţe de serviciu aparţinând Consiliului Judeţean trebuie vândute obligatoriu către chiriaşi la preţul de deviz. Un apartament cu două camere ajunge să se vândă chiar şi cu 152 de lei, preţul de deviz, adică de aproape o mie de ori sub valoarea lui de piaţă.

 • Procese aranjate de avocaţi la Judecătoria Bozovici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procese aranjate de avocaţi la Judecătoria Bozovici

  Rolurile s-au inversat pentru Maria Cerasela Niţu, avocată în Baroul Caraş-Severin, care din apărător a devenit acuzat. Magistratul Judecătoriei Bozovici, Rodica Pascariu, a fost audiat ca martor de către procurorii anticorupţie.

 • Prefectul Iaşiului, obsedat de procese
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectul Iaşiului, obsedat de procese

  Din 2010, de la venirea avocatului Dragomir Tomaşeschi la Prefectură, numărul proceselor în care e implicată instituţia s-a dublat. Demnitarul atacă în instanţă titluri de proprietate, autorizaţii de construire sau hotărâri de consilii locale.

 • Trei morţi, cinci ani de procese, niciun rezultat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei morţi, cinci ani de procese, niciun rezultat

  La cinci ani de la tragicul accident de la Giurgeni-Vadu Oii, familiile celor trei tineri handbalişti clujeni aşteaptă încă o decizie finală prin care autorul incidentului să fie tras la răspundere.

 • Curtea Europeană de Justiţie, sufocată de dosare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Europeană de Justiţie, sufocată de dosare

  Numărul şi durata proceselor au crescut, după ce Curtea a primit noi puteri în urma Tratatului de la Lisabona. Durata lungă a proceselor comerciale riscă să aducă instanţa în poziţia neplăcută de a încălca drepturile omului.

 • Avocatul care îi scapă pe şoferi de amenzile de circulaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocatul care îi scapă pe şoferi de amenzile de circulaţie

  O asociaţie a conducătorilor auto recuperează în instanţă amenzile rutiere date ilegal, taxa de poluare auto şi cea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar contra unei cotizaţii  anuale între 100 şi 400 de lei. De la 1 august, şoferii hăituiţi de Poliţia din Bulgaria se pot „abona“ la un serviciu de asistenţă juridică.

 • Şeful RUNOS, concediat de la spital, cere preşedintelui CJ reangajarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful RUNOS, concediat de la spital, cere preşedintelui CJ reangajarea

   Fostul şef al serviciului resurse umane din cadrul Spitalului Judeţean i-a trimis o scrisoare preşedintelui Consiliului Judeţean prin care îi cere să pună în aplicare mai multe sentinţe ale Tribunalului Botoşani şi Curţii de Apel Suceava. Printre altele, acestea prevăd reangajarea sa pe postul menţionat şi plata unor drepturi băneşti.     

 • Afacerile penale ale miliardarului albaiulian Dorel Tamaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacerile penale ale miliardarului albaiulian Dorel Tamaş

  Omul de afaceri a lăsat la Alba Iulia firme cu datorii de milioane de euro şi dosare penale pentru foştii colaboratori. Dorel Tamaş este dat în urmărire internaţională din luna aprilie. Este acuzat de infracţiuni pentru care poate sta la închisoare cel puţin 10 ani.

 • Brăila: A început vacanţa judecătorească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: A început vacanţa judecătorească

  Judecătorii au intrat în vacanţă timp de două luni. Concediile de odihnă cuvenite personalului instanţelor se desfăşoară în perioada 1 iulie- 31 august.

 • Slobozia: „Aspră pedeapsa aceea de a a pedepsi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: „Aspră pedeapsa aceea de a a pedepsi“

  Direct din sala de judecată, magistratul Ion Toma (54 de ani) pune în balanţa justiţiei faptele, inculpaţii, martorii, dar şi problemele de zi cu zi ale justiţiei. Aplică cele mai aspre pedepse și colecţionează perle rostite de inculpaţi şi martori în timpul proceselor.

 • PROCESE: CJPC a câştigat 15 procese împotriva băncilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROCESE: CJPC a câştigat 15 procese împotriva băncilor

  Clienţii băncilor îşi-vor recupera astfel, în urma deciziei instanţei, comisioanele de risc plătite în ultimul an. Alte 70 de dosare sunt pe rol la secţia de Contencios Adminsitrativ de la Tribunal Satu Mare.

 • PROCESE: 2.900 de sătmăreni şi-au recâştigat taxa de poluare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROCESE: 2.900 de sătmăreni şi-au recâştigat taxa de poluare

  2.878 de soluţii în favoarea plătitorilor taxei de poluare au emis judecătorii Tribunalului Satu Mare din 2008 până în prezent. 407 dintre sătmărenii care au contestat taxa au avut câştig de cauză şi la Curtea de Apel Oradea.

 • SOLUŢIE: Medierea te scapă de interminabilele procese
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SOLUŢIE: Medierea te scapă de interminabilele procese

  Pornind de la realitatea că instanţele de judecată sunt sufocate de dosare, conducerea Uniunii Naţionale a Mediatorilor – Filiala Dâmboviţa şi cea a Asociaţiei Centrul Judeţean de Mediere şi Perfecţionare cer sprijinul primarilor şi secretarilor Consiliilor Locale din judeţ, în vederea definitivării unui parteneriat pentru o justiţie de calitate.

 • Bistriţenii se războiesc de trei ani cu taxa de poluare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţenii se războiesc de trei ani cu taxa de poluare

  Decizia recentă a Curţii Comunităţii Europene care apreciază că taxa contravine legislaţiei comunitare le dă acum noi speranţe   Un avocat bistriţean care a câştigat zeci de procese de restituire a taxei spune  că instanţele trebuie să ţină cont de această decizie

 • Proteste şi procese pentru drepturile dascălilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste şi procese pentru drepturile dascălilor

  Profesorii din Suceava şi Botoşani au făcut grevă ca să-şi primească salariile restante. Ultimele săptămâni nu au fost unele liniştite pentru învăţământul din Moldova. Profesorii au refuzat să intre în clasă înainte să primească banii pe carduri.

Modifică Setările