Stiri despre politicieni

  572 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce le place românilor să-i idolatrizeze pe marii ticăloşi

  Milioane de români l-au adorat pe criminalul Gheorghiu-Dej, „iubirea neţărmurită” pentru Ceauşescu încă mai stoarce nostalgii şi lacrimi, apoi dorinţa de neoprit de a avea un „tătuc” s-a revărsat asupra unor lideri precum Ion Iliescu şi Liviu Dragnea. Toate cazurile au rădăcinile înfipte într-o complicitate doar în aparenţă întâmplătoare.

 • Cine sunteţi şi ce ştiţi
dumneavoastră, doamna Alina Mungiu-Pippidi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunteţi şi ce ştiţi dumneavoastră, doamna Alina Mungiu-Pippidi?

  Întrebarea din titlu este una cât se poate de serioasă. Spun asta pentru că ar apărea mulţi care să mă întrebe cum îl întreba Nae Caţavencu în piesa „O scrisoare pierdută“ pe Ştefan Tipătescu: „Cum, nu ştii....?“. Bineînţeles că ştiu cine este Alina Mungiu-Pippidi, dar nu ştiu de unde are acest tupeu să jignească Diaspora.

 • Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos

  Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

 • Opriţi-vă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opriţi-vă!

  Acum peste şase ani, am publicat la această rubrică un text exasperat, a cărui exasperare nu pare să fi fost auzită de cine trebuie. L-am redescoperit întîmplător, pentru a constata că e încă şi mai actual azi decît era în 2012. Îl reiau, deci, cu aceeaşi exasperare, dar cu mult mai puţine iluzii decît aveam cînd l-am scris. Am adăugat doar un scurt paragraf, inspirat de dejecţii ale anului în curs.

 • Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-neagra, da-i mai mult neagră. Rău!

  În ultima vreme, toată lumea pare că joacă alba-neagra, fiecare jucându-şi atuul conform propriului interes. Trăim într-o lume tot mai tulbure, în care albul se poate transforma subit în negru, în care nimeni nu mai ţine cont de reguli, de înţelegeri, de tratate, de valori, de cuvânt şi bun simţ, de onoare, demnitate. Nesiguranţa se accentuează zi de zi, într-un ritm accelerat, iar binele se poate metamorfoza oricând în rău.

 • Ce se va întâmpla cu România în următorii 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se va întâmpla cu România în următorii 10 ani

  România este o ţară tot mai surprinzătoare. În sens negativ. Autodistrugătoare prin grija politicienilor care s-au perindat la putere, indiferent de culoarea lor politică. Cu ajutorul infractorilor din vârful puterii, care legiferează fărădelegea în numele unei democraţii şchioape. Tot mai mulţi români se întreabă pe bună dreptate - În ce ţară trăim? - cu toate că noi ar trebui să ştim cel mai bine.

 • Diplomaţia de la Bucureşti, un izvor nesecat de sinecuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diplomaţia de la Bucureşti, un izvor nesecat de sinecuri

  Diplomaţia de la Bucureşti a devenit în ultimii ani un izvor nesecat de sinecuri pentru odraslele politicienilor care vânează un post călduţ la stat, pe bani frumoşi fără concurs sau studii de specialitate, în contextul în care în plan extern România pare că a pierdut demult busola.

 • Croitoru, BNR: Politicienii care arată cu degetul spre Banca Naţională trebuie să-şi clarifice faptul că ei contribuie la inflaţie prin politicile pe care le concep
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Croitoru, BNR: Politicienii care arată cu degetul spre Banca Naţională trebuie să-şi clarifice faptul că ei contribuie la inflaţie prin politicile pe care le concep

  Politicienii care arată cu degetul spre Banca Naţională a României (BNR), dând vina pe această instituţie pentru creşterea ratei inflaţiei, au fost principalii contributori la această majorare câtodată, spune Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetarp al guvernatorului Mugur Isărescu.

 • Portrete psihologice. Cum sunt percepuţi cu adevărat Dragnea, Iohannis, Cioloş şi Firea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portrete psihologice. Cum sunt percepuţi cu adevărat Dragnea, Iohannis, Cioloş şi Firea

  Cei mai mulţi dintre politicienii români suferă la capitolul reputaţie şi nu ştiu să-şi contruiască propriul brand, crede Alina Bota, unul dintre cei mai respectaţi specialişti români în „personal branding“. Bota mai spune că politicienii români sunt deficitari mai ales la capitolul comunicare, iar discursurile lor sunt de cele mai multe ori fade şi lipsite de substanţă.

 • Justiţia, la vale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia, la vale

  În loc să fie întărită, curăţată de corupţie, obiectivă şi pusă în slujba tuturor cetăţenilor, Justiţia zilelor noastre pare tot mai slabă, în slujba celor care o legiferează, o controlează şi o aplică. Este percepţia pe care o au tot  mai mulţi oameni. Efectele, consecinţele a ceea ce se întâmplă în această zonă esenţială pentru statul de drept se văd, se simt. Credibilitatea Justiţiei este la cote din ce în ce mai scăzute.

 • Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dante Stein: De ce politicienii ar trebui să se teamă de cetăţeni

  Dragă cititorule, cuvântul Democraţie vine din limba greacă şi înseamnă „puterea poporului“. Într-un sistem democratic, poporul îşi alege o serie de reprezentanţi care să administreze treburile statului – aşa cum am discutat şi în articolele anterioare. Este un contract social calibrat cu atenţie între popor şi cei aleşi să îl reprezinte.

 • Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

  Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.