Stiri despre onb

  264 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reluări la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reluări la Opera Naţională

  Readucerea pe afişul Operei Naţionale Bucureşti a îndrăgitei creaţii mozartiene „Nunta lui Figaro”, fie şi în discutabila montare propusă, în urmă cu câţiva ani, în regia lui Alexander Rădulescu şi scenografia Adrianei Urmuzescu, a prilejuit şi reîntâlnirea cu solişti ai teatrului programaţi extrem de rar, dar şi debuturi absolute pe scena ONB, de real interes.

 • FOTO Rigoletto, o dramă tragi-comică a tuturor timpurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Rigoletto, o dramă tragi-comică a tuturor timpurilor

  Nu poţi să nu observi, întâmplările dramei lui Victor Hugo, ale libretului pe care Francesco Maria Piave îl oferă lui Verdi, personajele acestuia, pot aparţine tuturor timpurilor, tuturor momentelor de alunecare în hăurile fiinţei umane; sunt momente pe care le regăsim, într-o formă sau alta, în diferitele perioade ale istoriei.

 • Un „Rigoletto” de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „Rigoletto” de succes

  De-a lungul anilor, regizorii au încercat să „recitească” libretele unor opere celebre, transferând acţiunea în cu totul altă epocă, reconsiderând chiar personajele în raport cu noi conjuncturi şi situaţii pe care compozitorul sau libretistul nici nu le-ar fi visat.

 • „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faust”, în reluare la Opera bucureşteană

  Prima scenă lirică a ţării a preferat să se întoarcă recent la producţia mai veche a lui Alexandru Tocilescu pentru „Faust” (scenografia şi lighting design Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia Alexa Mezincescu), decât să propună o montare nouă a operei lui Gounod sau un alt titlu.

 • FOTO Despre „La Sylphide” fără Alina Cojocaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Despre „La Sylphide” fără Alina Cojocaru

  Sigur că am vrut să văd premiera absolută a unuia dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, La Sylphide, pus în scenă pentru prima dată în România la început de decembrie, la Opera Naţională Bucureşti în coregrafia lui Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în calitate de coregraf invitat şi viitor şef al companiei de balet al Operei bucureştene.

 • Se aşteaptă un transfer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se aşteaptă un transfer

  Pe zi ce trece dobândesc convingerea că miniştrii cabinetului Victor Ponta au intrat într-un fel de competiţie la capătul căreia vor să dovedească că pot fi încă şi mai incompetenţi decât cei ai fostelor guverne conduse de Emil Boc. Că pot concepe şi emite acte normative încă şi mai aberante, încă şi mai abracadabrante, ba încă şi mai rupte de realitate.

 • Surprize, surprize...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surprize, surprize...

  Alergând de la o sală la alta, în „maratonul” obişnuit în zilele de festival, mult prea multe şi încărcate cu tot felul de manifestări care îşi găsesc sau nu rostul într-o astfel de „construcţie” ce se vrea de elită, am încercat să urmăresc reperele de posibil interes… real.

 • FOTO Tristeţea unui „Otello” în straie noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Tristeţea unui „Otello” în straie noi

  După 14 ani, Opera Naţională Bucureşti a readus în repertoriu Otello, în „Anul Verdi”, dar în cadrul Festivalului „Enescu”, deci cu oaspeţi propuşi (sau  impuşi), creaţie extrem de iubită, aşteptată, firesc, cu nerăbdare şi interes.

 • La noi, totul se ia mereu de la început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La noi, totul se ia mereu de la început

  Există în lume concursuri de canto de tradiţie, care îşi păstrează seriozitatea şi anvergura după decenii de la înfiinţare, există (sau au existat) şi pe la noi diverse competiţii care au pornit foarte promiţător, dar în majoritate au sucombat din cauza unor orgolii nemăsurate, cei care le-au stopat rămânând astfel doar cu satisfacţia orgoliului de a fi distrus „ceva”.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Carmen şi "Madama Butterfly", cu interpreţi noi la Opera Naţională din Bucureşti

  Soprana Lavinia Mamot va debuta vineri, 19 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naţionale (ONB) din Bucureşti, în rolul principal din "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, în timp ce duminică, publicul o va putea asculta pe mezzosoprana Florentina Onică în rolul lui Carmen din opera omonimă de Georges Bizet.

 • „Elixirul dragostei“, în premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elixirul dragostei“, în premieră

  O nouă producţie a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), „Elixirul dragostei“, pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, va avea premiera duminică, 20 mai, de la ora 18.30.

 • „Tosca“, difuzată la Bucureşti în prezenţa Angelei Gheorghiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca“, difuzată la Bucureşti în prezenţa Angelei Gheorghiu

  Spectacolul „Tosca", de Giacomo Puccini, o producţie recentă a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden), va rula în premieră la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, în prezenţa sopranei Angela Gheorghiu.

 • „Vreau la Operă!“, un spectacol cu şi pentru copiii supradotaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vreau la Operă!“, un spectacol cu şi pentru copiii supradotaţi

  Luni, pe 14 noiembrie, copiii supradotaţi, aflaţi în dialog artistic cu mentorii lor, printre care mezzo-soprana Oana Andra, cercetătoarea Raluca van Staden, actorul Eugen Cristea şi scriitorul Varujan Vosganian, vor pune în scenă un spectacol la Opera Naţională Bucureşti.

 • La Opera Naţională ar trebui disponibilizate 39 de persoane, nu 131
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera Naţională ar trebui disponibilizate 39 de persoane, nu 131

  Ca urmare a anunţului declanşării acţiunilor de protest făcut de salariaţii instituţiei, reducerea posturilor din cadrul ONB, hotărâtă de către MCPN, nu corespunde procentului de 21% din angajaţii actuali ai instituţiei. Din numărul de 631 de posturi cuprinse în organigrama ONB, sunt ocupate în prezent numai 539, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă. 

 • FOTO Sinucidere inspirată din operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Sinucidere inspirată din operă

  Roxana Briban s-a sinucis sâmbătă, după ce a postat pe Facebook o mână însângerată din „Madama Butterfly". Soprana şi-a tăiat venele, a înghiţit un pumn de pastile şi s-a asfixiat cu nişte pungi de plastic. A fost găsită sâmbătă după-amiază de soţul ei, în baie.

 • Blestemul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blestemul "Macbeth"

  Superstiţiile artiştilor, legate de cea mai sumbră piesă a lui Shakespeare, s-au adeverit şi la Bucureşti. În timpul repetiţiilor, un mort şi trei accidentaţi. Pe scena Operei Naţionale

Modifică Setările