Stiri despre onb

  264 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANIVERSARE De ziua sa, regizorul Andrei Şerban se află în repetiţii cu „Don Giovanni“: „Când eram tânăr, credeam în iluzia că teatrul poate salva lumea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANIVERSARE De ziua sa, regizorul Andrei Şerban se află în repetiţii cu „Don Giovanni“: „Când eram tânăr, credeam în iluzia că teatrul poate salva lumea“

  Regizorul Andrei Şerban, care împlineşte astăzi 74 de ani, montează, la Opera Naţională Bucureşti, opera "Don Giovanni" de Mozart. Premiera va avea loc pe 1 septembrie. Astăzi, de ziua lui, regizorul, care trăieşte în Statele Unite, şi-a luat liber de la repetiţii. Se va plimba, se va bucura de  oamenii şi locurile dragi din Bucureşti, oraşul pe care l-a purtat în suflet oriunde a fost plecat.

 • Tenorul Andrei Lazăr, numit director interimar al Teatrului „Stela Popescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Andrei Lazăr, numit director interimar al Teatrului „Stela Popescu“

  Tenorul Andrei Lazăr, cunoscut tenor de la Opera Naţională Bucureşti, care repetă acum cu Andrei Şerban, fiind distribuit în Opera Don Giovanni, a devenit directorul interimar al Teatrului Muzical „Stela Popescu” din luna iunie.Cariera sa artistică îl descrie ca pe unul dintre tinerii artişti cei mai valoroşi ai scenei de operă şi muzical actuale, preocupările sale extinzându-se şi în zona repertoriului de lied şi vocal-simfonic.

 • Un tramvai numit Boema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tramvai numit Boema

  Am întârziat. Când am ajuns la ONB, Rodolfo se arunca în valurile unei iubiri care-l va maturiza brusc, schimbându-i viaţa. Che gelida manina... Afară ploua încet.

 • ONB: Bilanţul stagiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONB: Bilanţul stagiunii

  Pe 15 Iunie, odată cu grădiniţele şi şcolile primare, şi Opera Naţională Bucureşti îşi va închide uşile, încheind astfel prima stagiune a restauraţiei post Kobborg/Dincă. Cu ce rezultate? Să începem cu lucrurile bune. Deşi, din orice unghi am privi, orice realizare a ONB din această stagiune are şi un revers al medaliei.

 • Acest Andrei Dunaev... (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acest Andrei Dunaev... (II)

  Update cu spectacolul din 21 Mai 2017: Dmitry Lavrov (Evgheni Oneghin), Iulia Isaev (Tatiana), Andrei Dunaev (Lenski); Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti; Dirijor: Iurie Florea.

 • Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)

  După premiera din 2016, care a închis cel mai agitat sezon al ONB din istoria postbelică, Fidelio regizat de Graham Vick a avut al doilea spectacol abia acum, ceea ce pune în discuţie modul în care sunt cheltuiţi banii publici din bugetul Operei.

 • Cât costă onoarea, presupus lezată, a unui artist român?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât costă onoarea, presupus lezată, a unui artist român?

  Sopranei Irina Iordăchescu şi dirijorului Tiberiu Soare le-a fost necesar un an întreg pentru a ajunge la concluzia că nu pot rămâne cu onoarea “nereperată” după scandalul care a zgâlţâit din temelii în primăvara anului 2016 Opera Naţională Română din Bucureşti.

 • Unicul Rigoletto din stagiunea ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unicul Rigoletto din stagiunea ONB

  Dacă nu mă înşeală memoria, cred că sunt mai bine de doi ani de când ONB nu a mai prezentat Rigoletto. Ar putea să vă pară drept impardonabilă lipsa mea de precizie, dar, conform unui principiu românesc după care „istoria începe cu ultimul manager”, website-ul Operei Naţionale nu mai conţine nici un fel de date istorice.

 • Fidelio, de trei ori câte zece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fidelio, de trei ori câte zece

  La un an de la premieră, pe 14 Mai 2017 producţia regizorului britanic Graham Vick revine pentru un singur spectacol la Opera Naţională Bucureşti

 • „Bal Mascat“, cu lumini şi umbre, în premieră la Opera Naţională Bucureşti FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal Mascat“, cu lumini şi umbre, în premieră la Opera Naţională Bucureşti FOTO

  Sâmbătă seară a avut loc la Opera Naţională Bucureşti premiera spectacolului "Bal Mascat", de Giuseppe Verdi, regizat de Grischa Asagaroff şi dirijat de Marcello Mottadelli. Actul al III-lea a fost cel mai bun, cu scena balului, în timp ce scenografia italianului Luigi Perego este construită în jurul unei diagramă-iris, frecvent folosită în spectacolele de operă.

 • Un „Ballo” în care măştile cad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un „Ballo” în care măştile cad

  Anunţul unei premiere cu Un ballo in maschera a fost o surpriză. Când Beatrice Rancea a prezentat programul stagiunii 2017-18, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, n-a pomenit nimic de această operă.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, premieră la Opera Naţională Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă evenimentul lunii aprilie, premiera spectacolului "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, de la ora 18.30. Regia este semnată de Grischa Asagaroff (Germania), secenografia îi aparţine luiLuigi Perego (Italia), iar design-ul luminilor e realizat de Gigi Saccomandi (Italia).

 • Ah! Manon!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ah! Manon!

  Pentru că a trecut un an de la premiera celui mai bun spectacol de balet de la ONB (Manon - coregrafia lui Kenneth MacMillan), reiau cronica de atunci.

 • Viitorul Operei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Operei Naţionale

  Se face un an de când proiectul lui Johan Kobborg de a construi o companie de balet competitivă a fost distrus. Un an de când cea mai importantă dansatoare din istoria baletului românesc, Alina Cojocaru, a fost agresată public de către un grup de angajaţi ai ONB (membri ai corului şi ai orchestrei, printre ei), cu celebrul strigăt de luptă care defineşte integral şovinismul românesc: „Afară cu străinii!”.

 • Acest Andrei Dunaev...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acest Andrei Dunaev...

  Promovarea intensă a Traviatei cu Sumi Jo a epuizat resursele PR-ului ONB, astfel încât bilete pentru Evgheni Oneghin s-au găsit fără probleme până în ultima zi, deşi distribuţia era foarte atrăgătoare. Oboseală a fost mare, căci în caietul program opera îi era atribuită lui Giuseppe Verdi.

 • O scrisoare pierdută în ritmuri de estradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scrisoare pierdută în ritmuri de estradă

  Îmi doream să văd opera lui Dan Dediu. Premiera am ratat-o în 2012 şi am regretat apoi, când Răzvan Ioan Dincă a scos-o din repertoriu, astfel că azi am văzut şi ascultat pentru prima dată O scrisoare pierdută, eliberat de hype-ul unei premiere absolute şi de orice alte prejudecăţi.

 • S-a stins un simbol al Operei din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins un simbol al Operei din Bucureşti

  Decenii la rând, artişti şi melomani s-au obişnuit ca, în fiecare zi, să-l regăsească pe maestrul de cor Stelian Olariu în sala de repetiţii sau pe scenă, pregătind sau coordonând ansamblul cu fervoarea şi minuţia sa recunoscută, cu ştiinţa şi tenacitatea unică prin care a reuşit să construiască un cor de nivel internaţional.

 • La trecerea în nefiinţă a maestrului
Stelian Olariu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La trecerea în nefiinţă a maestrului Stelian Olariu

  Ne-a părăsit o uriaşă personalitate a muzicii, un nume de legendă al artei româneşti, maestrul Stelian Olariu, vreme de peste 55 de ani dirijorul Corului Operei Naţionale Bucureşti.

 • A murit maestrul Stelian Olariu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit maestrul Stelian Olariu

  Dirijorul Stelian Olaru s-a stins din viaţă în cursul zilei de duminică, 29 ianuarie, la vârsta de 88 de ani. Opera Naţională Bucureşti (ONB) se află în doliu în urma acestei dispariţii.

 • Ce câştigăm când îl atacăm pe Andrei Şerban?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce câştigăm când îl atacăm pe Andrei Şerban?

  Pentru că sunt numeroase poliţe de plătit în jurul Operei Naţionale Bucureşti, Andrei Şerban a fost atacat de Ioan Holender în nişte scrisori deschise. Regizorul a răspuns acestor atacuri, după care s-a retras din circul mediatic. Este odios ce s-a întâmplat în jurul numelui acestui regizor, care a schimbat cu adevărat peisajul teatral românesc.

 • La bohème în vreme de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La bohème în vreme de război

  Dacă ar fi fost o premieră a unei noi producţii de operă pentru La bohème, atunci cea mai potrivită translaţie a dramei ar fi fost în contextul unui Blitzkrieg pe timp de iarnă.

 • Zanella, care l-a înlocuit pe Kobborg la conducerea Corpului de Balet, îi răspunde lui Holender: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zanella, care l-a înlocuit pe Kobborg la conducerea Corpului de Balet, îi răspunde lui Holender: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba“

  Coregraful Italian Renato Zanella, noul coordonator al trupei de balet de la Opera Nationala Bucuresti, după Johan Kobborg, îi răspunde, exclusiv pentru Adevarul, lui Ioan Holender, fostul director de la Opera din Viena. Acesta vorbise, într-o scrisoare deschisă, despre incompetenţa sa. În 1985 Ioan Holender l-a numit pe Renato Zanella directorul Baletului de la Opera de Stat din Viena, unde a rămas până în 2005.

 • Războiul de la Operă continuă. Andrei Şerban răspunde acuzaţiilor lui Ioan Holender
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul de la Operă continuă. Andrei Şerban răspunde acuzaţiilor lui Ioan Holender

  Ioan Holender, fost director al Operei de Stat din Viena şi ex-director artistic al Festivalui Enescu, a acuzat public Opera Naţională pentru echipa adusă după „ruşinoasa izgonire a cuplului Kobborg-Cojocaru de la conducerea baletului ONB“, într-o scrisoare publicată de dcnews.ro. Andrei Şerban a răspuns, pe acelaşi site: „Nu e cazul să mă justific, pentru că marea majoritate a spectatorilor au ovaţionat cu pasiune“.

 • O Lucia dezamăgitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Lucia dezamăgitoare

  Andrei Şerban are o istorie lungă cu Lucia di Lammermoor, încă din Noiembrie 1990, când a regizat opera lui Donizetti pentru Chicago Lyric Opera, reluată apoi în Martie 1993 la Los Angeles, o producţie care a fost radical schimbată pentru Opera Bastille în 1995, unde a funcţionat fără întrerupere ca vehicol al sopranelor de coloratură până în Octombrie 2016, urmând a fi înlocuită din sezonul viitor.

 • Lucia di Lammermoor, la ONB. În loc de avancronică.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucia di Lammermoor, la ONB. În loc de avancronică.

  O lectură de iarnă. Opera e o artă bovarică. De câte ori n-aţi auzit formularea: „Mă duc la Operă ca să evadez din cotidian”? Un moment numai bun ca să-l revizităm pe Gustave Flaubert şi pe însăşi doamna Bovary:

Modifică Setările