Stiri despre onb

  264 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera Naţională Bucureşti prezintă „Tosca” şi „Lacul Lebedelor” în cadrul Seri de Operă Online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Naţională Bucureşti prezintă „Tosca” şi „Lacul Lebedelor” în cadrul Seri de Operă Online

  în cadrul Seri de Operă Online, Opera Naţională Bucureşti va prezenta spectacolele „Tosca” de de Giacomo Puccini şi „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Astfel, luni, 30 martie, ora 18.30 va fi prezentată înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, iar joi, 2 aprilie, de la ora 18.30, va fi difuzat spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu.

 • VIDEO După un recital extraordinar, soprana Maria Guleghina va apărea, joi, în premiera „Turandot“ pe scena Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO După un recital extraordinar, soprana Maria Guleghina va apărea, joi, în premiera „Turandot“ pe scena Operei

  Soprana Maria Guleghina a fost invitată, sâmbătă, 8 februarie, într-un concert condus de italianul Alberto Veronesi, pe care Opera Naţională Bucureşti (ONB) i l-a dedicat. Joi, 13 februarie, celebra soprana, născută în Odesa,  va interpreta rolul titular în premiera "Turandot" de Giacomo Puccini, în calitate de invitată extraordinară. Premiera "Turandot" va mai fi reprezentată vineri şi duminică, cu alte distribuţii, pe scena ONB.

 • „Trubadurul” lui Verdi, pe scena Operei Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul” lui Verdi, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă premiera spectacolului „Trubadurul” de Giuseppe Verdi. Regia, decorurile, costumele şi luminile poartă semnătura lui Mario De Carlo. Asistent scenografie Andreea Koch, Corul Operei Naţionale Bucureşti este pregătit de către Daniel Jinga. Asistent regie Alex Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

 • „Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, într-o nouă punere în scenă pe scena Operei Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, într-o nouă punere în scenă pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă sâmbătă, 30 martie 2019, şi duminică, 31 martie 2019, premiera spectacolului „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele şi light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naţionale Bucureşti va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar corul de copii de către Smaranda Morgovan. Asistenţi de regie Claudia Machedon şi Paula Gherghe.

 • Cultură proastă pentru toţi (II): Opera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cultură proastă pentru toţi (II): Opera

  2019 găseşte Opera Naţională Bucureşti pe acelaşi drum greşit pe care păşeşte apăsat de doi ani încoace. Numeroasele schimbări de direcţiune şi hotărârile judecătoreşti care amendează măsurile ministerului culturii duc la degradarea continuă a misiunii instituţiei din Piaţa Eroilor.

 • Sarabanda directorilor interimari de la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarabanda directorilor interimari de la Opera Naţională Bucureşti

  În urma constaţiilor lui Cătălin Ionescu Arbore, la o lună de la numire, dirijorul Răsvan Cernat a fost schimbat cu baritonul Ştefan Ignat la şefia Operei Naţionale Bucureşti (ONB). Ştefan Ignat a ocupat postul de director interimar al ONB din decembrie 2017 până în decembrie 2018.

 • Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho, 

va dansa pe scena Operei Naţionale din Bucureşti 

pentru şansa la viaţă
a unei fetiţe din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua stea a baletului mondial, Antonio Casalinho, va dansa pe scena Operei Naţionale din Bucureşti pentru şansa la viaţă a unei fetiţe din România

  Spectacol caritabil extraordinar înainte de Crăciun la ONB. Antonio Casalinho, tânărul balerin portughez care, la doar 16 ani, este considerat noua stea a baletului mondial, va oferi un adevărat regal de balet clasic şi contemporan pe 17 decembrie, alături de elevi ai Conservatorio Inteternational de Ballet e Danca Annarella Sanchez din Portugalia şi de balerini de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”.

 • Juan Diego Flórez faţă cu mediocritatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juan Diego Flórez faţă cu mediocritatea

  Juan Diego Flórez a venit la Bucureşti la apogeul carierei. E totuşi un progres: Pavarotti a cântat în România o singură dată, în turneul său de adio, iar José Carreras – mult după ce se retrăsese de pe scenă.

 • Un nou concurs la ONB. Opera Naţională Bucureşti rămâne în continuare fără director după ce contracandidatul lui Ignat a depus contestaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou concurs la ONB. Opera Naţională Bucureşti rămâne în continuare fără director după ce contracandidatul lui Ignat a depus contestaţie

  Opera Naţională Bucureşti (ONB) rămâne în continuare fără director după ce unul dintre candidaţi, Antoniu Zamfir, a contestat rezultatele concursului din data de 27 iulie, în urma căruia fusese ales baritonul Ştefan Ignat. Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat reluarea procedurii de organizare a concursului de proiecte pentru ONB.

 • Concursul de management de la ONB. Cronică de spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concursul de management de la ONB. Cronică de spectacol

  Ştefan Ignat este noul director general al Operei Naţionale Bucureşti, pentru următorii cinci ani, în urma câştigării concursului organizat de ministerul culturii şi identităţii naţionale.

 • Un nou concurs de management pentru Opera Naţională Bucureşti, anunţat de Ministerul Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou concurs de management pentru Opera Naţională Bucureşti, anunţat de Ministerul Culturii

  Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a anunţat organizarea unui nou concurs de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti (ONB). Data limită pentru depunerea proiectelor şi a dosarelor de concurs de către candidaţi este 13 iulie. Selecţia dosarelor va fi realizată până pe 18 iulie, proiectele urmând să fie analizate între 19 şi 26 iulie, conform site-ului MCIN.

 • Manon, din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manon, din nou la Bucureşti

  Nesfârşite aplauze în picioare pentru Sarah Lamb şi Vadim Muntagirov la Covent Garden, în finalul celui mai frumos balet din lume — Manon. Şi lacrimi pe obrazul multor spectatori din sala de proiecţie a Happy Cinema de la Bucureşti. Pentru că, în timp ce Manon Lescaut murea pe scenă, aceşti spectatori simţeau că moare ceva din ei. Desigur, nu toţi, ci doar cei pentru care baletul contează.

 • Ridi, Pagliaccio! Cav&Pag la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ridi, Pagliaccio! Cav&Pag la ONB

  Cei care vor să citească doar cronica unui spectacol pot sări direct la articolul de pe blogul Despre Opera. Însă găsesc necesar să încep cu o paranteză, tocmai pentru că operele lui Mascagni şi Leoncavallo nu s-au mai cântat la Bucureşti de vreun deceniu.

 • Bilanţul Ministerului Culturii în 2017. Cine a rămas şi cine a plecat de la şefia marilor instituţii de cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţul Ministerului Culturii în 2017. Cine a rămas şi cine a plecat de la şefia marilor instituţii de cultură

  În 2017, numeroşi directori ai unor importante instituţii de cultură au fost înlocuiţi. Cea mai importantă schimbare a fost, în luna decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, unde Beatrice Rancea i-a cedat locul, în funcţia de director interimar, baritonului Ştefan Ignat. Ministerul Culturii a căpătat o nouă identitate şi a lansat pe 26 noiembrie, printr-o gală exclusivistă, Anul Centernar 2018.

 • Tenorul Juan Diego Flórez, invitat la Gala Premiilor Operelor Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Juan Diego Flórez, invitat la Gala Premiilor Operelor Naţionale

  Gala Premiilor Operelor Naţionale, ediţia a V-a Bucureşti, va avea loc joi, 7 decembrie, de la ora 19.00 la Opera Naţională Bucureşti. Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti este organizat, pentru a doua oară, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Invitatul special al Galei Premiilor Operelor Naţionale este celebrul tenor Juan Diego Flórez, care va cânta pentru prima dată pe o scenă din România.

 • Criza de la ONB (II): Multe motive pentru reformă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza de la ONB (II): Multe motive pentru reformă

  Criza în care se zbate ONB de mai mulţi ani este atât de profundă, încât orice moment e potrivit pentru o reformă, iar astăzi problemele şi oportunităţile sunt atât de mari, încât chiar merită ca ministrul să se simtă încurajat să o declanşeze.

 • Gala Pavarotti - Vincero, joi-seară, la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala Pavarotti - Vincero, joi-seară, la Opera Naţională Bucureşti

  O întâlnire inedită cu momente din cariera muzicală şi din viaţa artistului Luciano Pavarotti va avea loc în cadrul Galei Extraordinare „Vincero Luciano Pavarotti - Povestea unei vieţi”, care va avea loc pe 5 octombrie, de la 18.30, la Opera Naţională Bucureşti.

 • La revedere, Enescu 2017. Înapoi la mediocraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La revedere, Enescu 2017. Înapoi la mediocraţie

  Obişnuiam, în anii trecuţi, să scriu un articol de întâmpinare a deschiderii stagiunii la instituţiile muzicale din ţară sau din capitală, în general binevoitor. Anul acesta însă, după ce i-am avut la Festivalul Enescu pe Terfel, Opolais, Minkowski, Vengerov, Pappano, Mehta, Mutter şi mulţi alţii, acum, rămaşi aici între noi, cum s-ar zice, parcă nu mai găsesc un ton optimist.

 • Umbra
Comandorului. La ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umbra Comandorului. La ONB

  În noua sa producţie, „Don Giovanni“ de la Opera Naţională Bucureşti, regizorul Andrei Şerban realizează un studiu al dorinţei sexuale, ca motor care-mpinge lumea-n hău, opus iubirii definite de Dante. Andrei Şerban identifică corect machismul ca forţă destructivă a lumii.

 • Aşa, şi unde-l duci pe Macron?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa, şi unde-l duci pe Macron?

  Ministrul Culturii a fost schimbat şi cum, în prag de vacanţă, nimic nu trăda vreo urgenţă, n-ar fi cazul de prea multe comentarii. Însă ceva s-a schimbat recent, respectiv coordonarea acţiunilor dedicate Centenarului României a trecut de la Guvern la Ministerul Culturii.

Modifică Setările