stiri despre david cameron

Sunt aşa multe şi grele încât ar trebui o minune să poată fi duse la bun sfârşit. Şi asta în condiţiile în care guvernul e împărţit în două, PSD şi PNL,  fiecare partid având propriile obiective, ţinte, promisiuni, propria viziune de evoluţie a României. Cum noul guvern încă nu este rodat, miniştrii se atacă unii pe alţii pe la colţuri, n-ar fi exclus să apară şi sabotaje reciproce.

acum 17 ore · comentarii (47)

Ramona Boldiszar, poetă, autoare a volumului „Nimic nu e în neregulă cu mine”, Editura CDPL, face multe pentru promovarea scriitorilor contemporani. Comportament aproape neobişnuit în mediul nostru literar, adesea agresiv cu noii veniţi, sau cu cei care nu fac parte din propriul grup de susţinători.

acum 13 ore · comentarii (2)

Insula principală  Taiwan se află în vestul Oceanului Pacific, la aproximativ 180 de kilometri de coasta sud-estică a Chinei continentale şi în ultimii ani a constituit un punct fierbinte în relaţiile internaţionale, în special între SUA şi China, dar afectând deopotrivă toată zona Asiei de sud-est, Australia şi Noua Zeelandă, Asia-Pacific.

acum 4 zile · comentarii (27)

De ce ţin dregătorii mâinile la buzunarele din dreptul inimii? Ca să-şi protejeze patriotismul din portofele, clar!” Noi suntem români, noi suntem români! Noi suntem aici pe veci stăpâni!” Cine să fie mai patrioţi, mai mândri de neamul lor cel strămoşesc, de mămăliga dacică, decât marii oameni de partid şi de stat? Demni păstrători ai patrihoţiei naţionale pe care o dau din neam în neam, din grup organizat în grup organizat mai departe alor lor?

acum 4 zile · comentarii ()

În 1980 sovieticii se pregăteau să invadeze Polonia. Solidaritatea condusă de Lech Walesa era pe val iar Moscova se temea că va pierde controlul politic asupra Varşoviei. Doua divizii sovietice erau staţionate în Polonia şi o construcţie militară masivă la graniţă. La Casa Albă era preşedintele Carter care împreună cu echipa sa condusă de Brzezinski au oprit o invazie iminentă. Ce face Biden acum?

acum 4 zile · comentarii (14)

Există semeni, cândva poate bine intenţionaţi, care anatemizează acum tot ceea ce pot mitralia verbal, în societatea mioritică de azi. Asta din frustrarea de a nu mai fi acolo unde luau decizii. Din orgoliul desuet de a face dezvăluiri exagerate. Din iluzia, amendabilă, că în lumea de acum doar ei deţin adevărul absolut. Din convingerea că până în 1989 era mai bine în România, iar în ultimele trei decenii totul s-a dus pe apa sâmbetei.

acum 5 zile · comentarii (60)

Îndemnul lui Ion Heliade-Rădulescu – „Scrieţi, băieţi, numai scrieţi!” –  a prins de minune în zona administrativ-legislativă a României, unde proiectele se succed cu repeziciune şi, din păcate, se şi aştern pe hârtie în acelaşi ritm. Altminteri nu s-ar explica, prezumând şcolarizarea de bază a celor care le întocmesc, greşelile gramaticale sau contorsiunile de logică strecurate frecvent în texte.

acum 5 zile · comentarii (6)
Modifică Setările