Șeful diplomației britanice, vizită la Chișinău. Cu cine a avut întrevederi David Cameron

0
Publicat:

Ministrul de Externe al Marii Britanii a avut întrevederi cu președinta Maia Sandu și omologul său moldovean, Nicu Popescu, oficialii discutând despre cooperarea între cele două țări, inclusiv în domeniul justiției.

David Cameron a avut o întrevedere cu Nicu Popescu. FOTO: Facbook
David Cameron a avut o întrevedere cu Nicu Popescu. FOTO: Facbook

,,Am avut plăcerea să îl salut la Chișinău pe noul Ministru de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul David Cameron, care se află în tranzit în țara noastră.Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat”, a scris Nicu Popescu pe internet.

Totodată, în contextul în care în Marea Britanie se ascund mai mulți moldoveni care au probleme cu justiția de acasă, precum șeful PACE, Gheorghe Cavcaliuc și controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, diplomatul moldovean a precizat că a vorbit cu David Cameron despre ,,importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor noștri. Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”.

Tot pe internet a venit cu detalii despre întrevederea cu diplomatul britanic și președinta Maia Sandu.

,,Aseară, l-am întâlnit la Chișinău pe Ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, care a vizitat de curând Ucraina. În discuții, mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul pe care îl acordă Regatul Unit Republicii Moldova și Ucrainei. Sprijinul oferit țării vecine este crucial și pentru securitatea Moldovei, și pentru stabilitatea și prosperitatea Europei. Am discutat cu șeful diplomației britanice și cooperarea bilaterală și eforturile noastre comune în lupta împotriva corupției”, a notat lidera de la Chișinău.

Fostul prim-ministru al Marii Britanii, David Cameron, care a preluat recent funcția de ministru de Externe a fost zilele trecute într-o vizită în Ucraina, aceasta fiind prima sa deplasare în străinătate și în timpul căreia el a confirmat sprijinul țării sale pentru Ucraina invadată anul trecut de Rusia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite