boli de inima - ultimele știri
Deși cei mai mulți oameni sunt conștienți de faptul că sucurile nu sunt tocmai băuturi pline de nutrienți, poate că te întrebi cât de mult îți afectează, de fapt, sănătatea consumul zilnic.
Noi date sugerează că un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Acest lucru pare să fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifică anuală a Colegiului American de Cardiologie.
Una dintre cele mai populare metode de post intermitent, la care apelează celebrități precum Jennifer Aniston, Heidi Klum și Jennifer Lopez, a fost asociată cu un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu publicat recent, relatează NY Post.
Una dintre cele mai bune și noi diete, despre care se spune că ar reduce riscul de cancer și boli de inimă, a fost dezvăluită de experții în sănătate.
Ce înseamnă „prea mult” zahăr și ce efecte are acest aliment asupra organismului atunci când este consumat în exces? Sunt două întrebări pe care multă lume și le pune.
Alergiile alimentare obișnuite, precum cele la lactate sau alune, ar putea fi o cauză importantă și neidentificată până acum a bolilor de inimă, este concluzia la care au ajuns oamenii de știință din cadrul Centrul medical al universităţii din Virginia.
Urcatul a 50 de scări pe zi poate preveni bolile de inimă, în timp ce locuitul lângă un parc sau lângă un lac ajută la sănătatea psihicului, conform noilor studii.
Cu o culoare intensă de negru-violet, murele nu sunt doar extrem de delicioase, ci și bogate în fibre, vitamine și minerale. Iată de ce ar trebui să le treci pe lista ta de cumpărături.
Plin de vitamine și antioxidanți, deliciosul must este băutura-vedetă a toamnei. Sucul de struguri conţine vitaminele A, B1, B2 şi C şi are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii. Cu toate acestea, sunt persoane care trebuie să îl evite.
Sarea este un condiment care poate aromatiza alimentele și acționează ca un conservant. Este formată din aproximativ 60% clorură și aproximativ 40% sodiu. Aproape toate alimentele neprocesate - la legume, fructe, nuci, carne, cereale integrale și produse lactate - sunt sărace în sodiu.
Persoanele cu boli de inima dezvoltă adesea probleme severe de somn. Acum, oamenii de știință au identificat o legătură directă între aceste afecțiuni, pentru prima dată, într-un nou studiu pe șoareci și țesuturi umane.
Alături de exercițiile fizice regulate, o dietă sănătoasă este o modalitate esențială de a ține la distanță bolile de inimă. Dar ce dietă respectă cel mai bine orientările alimentare ale Asociației Americane a Inimii?
Peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia, în perioada 22 aprilie - 18 iunie, de controale medicale gratuite pentru boli de inimă şi diabet în cadrul celei de-a doua ediţii a caravanei „Sănătatea vine la tine", un proiect al Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR).
Poluarea aerului cu ozon este asociată cu o creştere a numărului de spitalizări pentru boli de inimă, potrivit unui studiu realizat în China şi publicat vineri. Cea mai recentă ilustrare a riscurilor pe care le prezintă emisiile de gaze cu efect de seră, notează AFP.
Bolile de inimă reprezintă principala cauză a deceselor din România, cu un procent de 57%. Cum prevenția este mai importantă decât tratarea, medicii cardiologi dezvăluie care sunt acele simptome care nu ar trebui niciodată ignorate.
Știm cu toții că usturoiul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Se spune că este anticancerigen și că are efect benefic la persoanele hipertensive. Dar usturoiul nu aduce doar savoare mâncării și acestea nu sunt singurele lui beneficii.
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că prezența unei bacterii care provoacă boli ale gingiilor este legată de un risc cardiovascular crescut.
Bolile de inimă constituie principala cauză de deces în Statele Unite, iar tratamentele sunt încă surprinzător de limitate.
În ultimele trei decenii se constată o creştere alarmantă a cazurilor de supraponderabilitate şi obezitate în rândul populaţiei, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială. Din pricina accesului facil la o alimentaţie bogată în grăsimi şi zahăr, ave...
Consumul frecvent de ceai, adică de cel puţin trei ori pe săptămână, poate contribui la o viaţă mai lungă şi la o stare de sănătate mai bună, arată un nou studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology....
Un studiu făcut pe 160.000 de adulţi sănătoşi, cu vârste între 40 şi 79 de ani, a scos la iveală că igiena orală precară poate conduce la fibrilaţie atrială şi insuficienţă cardiacă
Două porţii de nuci pe săptămână sunt asociate cu scăderea riscului de deces din pricina bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu recent făcut public la Congresul Mondial de Cardiologie. Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase....
Decesele provocate de cancer în ţările cu venituri ridicate au devenit de două ori mai frecvente în comparaţie cu cele asociate bolilor cardiovasculare, avertizează oamenii de ştiinţă....
Vitamina D sau "vitamina soarelui", aşa cum mai este numită, are un rol extrem de important în organism, ajutând la menţinerea sănătăţii oaselor. În plus, vitamina D previne apariţia diabetului, osteoporozei, sclerozei multiple, cancerului, bolilor d...
Carnea albă are la fel de mult colesterol ca şi carnea roşie, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco.
Snacks-urile, supele la plic, cârnaţii sau burgerii vegetali fac parte din semipreparatele care ne omoară lent. Aşa arată ultimele studii în domeniu efectuate în rândul a peste 120.000 de persoane adulte.
Deşi este o băutură cu numeroase beneficii, specialiştii atrag atenţia cu privire la cantitatea de cafea consumată zilnic. Aceasta poate provoca o creştere a tensiunii arteriale, principala cauză a bolilor de inimă....
Prejudecăţile pe care le avem referitoare la somn ne înrăutăţesc starea de sănătate şi dispoziţia şi ne scurtează viaţa, atrag atenţia cercetătorii. Ei au întocmit un top al celor mai frecvente mituri de care, se pare, ţinem cu dinţii....
Savuroasele fructe dulci-acrişoare ale murului sunt considerate valoroase pentru alimentaţie, îndeosebi datorită conţinutului de acid ascorbic, acizi fenolici şi substanţe minerale. Fitoterapuţii le recomandă pentru tratarea mai multor afecţiuni. În ...
În mod obişnuit, numim vegetarieni acele persoane care nu consumă carne şi fructe de mare. Dieta are atât beneficii, cât şi riscuri, acestea din urmă legate de lipsa anumitor nutrienţi esenţiali din organism....
Nivelurile crescute de colesterol şi trigliceride duc invariabil la apariţia aterosclerozei, a bolilor de inimă şi a diabetului. Printr-o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice practicate în fiecare zi aceste valori pot fi readuse la normal....
Un motiv în plus pentru a miza pe un somn bun peste noapte: mai puţin de şase ore de odihnă sau nopţile nedormite cresc riscul de a dezvolta plăci periculoase pe artere, arată un nou studiu american....
Semnele pneumoniei variază de la uşoare şi până la severe. Afecţiunea este cea mai comună complicaţie a infecţiilor respiratorii – în special a gripei. Oamenii în vârstă, copiii şi persoanele cu boli cronice precum astmul şi bronhopneumopatie cronică...
Miocarditele sunt afecţiuni rare. Cele mai recente date estimează o prevalenţă globală de 22 cazuri la 100.000 persoane/an. Afectarea miocardului se întâlneşte la 1-5% din pacienţii cu o infecţie virală, proporţie care urcă la 12-15% în perioadele de...
Despre bolile cardiovasculare se spune, de ani buni, că sunt ucigaşul numărul unu la nivel mondial, iar România nu face excepţie. Vestea bună este că multe dintre afecţiunile inimii pot fi tratate prin intervenţii minim invazive, adică fără tăierea p...
Cel mai frecvent simptom al insufienţei cardiace este oboseala, pentru că inima nu mai poate furniza un debit de sânge normal. „Iniţial, la efort, apoi, pe măsură ce afecţiunea de fond evoluează şi este netratată apare respiraţia la repaus“, explică ...
Bolile de inimă se plasează pe primul loc printre cauzele de deces ale populaţiei din Republica Moldova. Acestia constituie aproape 57%. Datele sunt prezentate de către Agenţia Naţională de Sănătate Publică, în contextul Zilei Mondiale a Inimii, care...
O echipă de cercetători australieni a pus la punct un dispozitiv bio-optic care detectează formarea unui cheag de sânge, ajutând la prevenirea atacurilor cerebrale şi infarcturilor, potrivit EFE....
Un grup de cercetători americani recomandă ca pacientele care au suferit infarct săî fie tratate de medici femei pentru a avea mai multe şanse de supravieţuire....
Sarea în exces, anumite alimente, dar şi obiceiuri nesănătoase pot afecta rinichii într-o măsură mai mare sau mai mică. Care sunt acestea....
Procentul românilor care îşi pierd viaţa prematur prin infarct şi accidente vasculare-cerebrale este mai mare decât al celorlaţi europeni. Ce factori de risc putem controla şi ce nu, explică dr. Bogdan Mut, medic cardiolog cu competenţe în cardiolog...
Anual, în România, se nasc peste 1.000 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi. Toată luna iunie, un centru privat de sănătate din Bucureşti oferă servicii medicale cardiologice gratuite destinate c...
Un studiu făcut în Australia arată că, în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip II sau prediabet, consumul de ouă nu creşte riscul cardiovascular, contrar informaţiilor de până acum....
Decizia de începere a unui regim pentru reducerea greutăţii corporale ar trebui însoţită de un control medical, nu doar pentru a ne asigura că vom obţine într-adevăr rezultatele dorite ci, mai ales, pentru prevenirea unor posibile riscuri asociate di...
Bolile de inimă fac an de an numeroase victime fiind considerate cel mai mare duşman al omului modern. Multe dintre aceste afecţiuni sunt rezultatul unui stil de viaţă şi al unei alimentaţii haotice. Introducerea în dietă a anumitor alimente ne putem...
Ştim că odihna de calitate repune pe picioare sistemul imunitar, echilibrează balanţa hormonală, reduce tensiunea arterială, curăţă creierul de toxine şi multe altele....
Acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă scădem durata somnului la doar 5-6 ore pe noapte, atrag atenţia medici nutriţionişti....
Stresul se poate acumula la un nivel semnificativ către finalul zilei. Jobul, copiii, viaţa socială, toate mai adaugă câte ceva la acest sindrom al vieţii moderne. În timp, aceste acumulări pot duce la declanşarea unor boli. Cum putem gestiona aceast...
Atacul vascular cerebral este o patologie gravă şi din ce în ce mai frecventă. Recunoaşterea semnelor este foarte importantă pentru că pacientul are nevoie ca într-o fereastră relativ scurtă de timp să ajungă într-o clinică de neurologie. Recuperarea...
Bolile de inimă fac cele mai multe victime. În afecţiunile cardiace, arterele care alimentează inima cu oxigen şi nutrienţi se îngustează din pricina aterosclerozei....
Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Fundaţia „Pop de Popa“ pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare derulează o campanie de informare şi educare a populaţiei pentru prevenirea riscului cardiovascular şi a complicaţiilor adus...
Renunţarea la micul dejun – prima şi considerată de medici prima şi cea mai important masă - sau o alimentare slabă la începutul zilei dublează riscul de a dezvolta arterioscleroză. Boala presupune îngroşarea pereţilor arterelor şi poate deveni fata...
Luna septembrie este dedicată inimii şi afecţiunilor cardiace. Medici cardiologi din toată lumea şi nu numai ei au atras atenţia asupra bolilor cardiovasculare care reprezintă prima cauză de mortalitate din lume....
Îndulcitorii artificiali pot fi asociaţi cu creşterea în greutate pe termen lung şi cu risc crescut de obezitate, diabet, hipertensiune arterială şi boli de inimă, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii canadieni.
Fructele dulci de sezon sunt o sursă bună de energie şi au efect calmant asupra sistemului nervos. Cireşele şi căpşunile au puţine calorii şi sunt bogate în vitamine şi minerale....
Băuturile dietetice, socotite până acum drept alternativă sigură la răcoritoarele îndulcite care cresc riscul de diabet şi obezitate ar putea determina o maximizare a posibilităţii de a dezvolta în timp demenţă şi accidente vasculare-cerebrale, potri...
Ne-am obişnuit ca patologiile cardiovasculare să afecteze, în principal, populaţia peste 50 de ani. Ele sunt întâlnite tot mai frecvent la persoane abia trecute de 30 de ani. Potrivit OMS, în următorii 10 ani, afecţiunile cardiovasculare vor fi cauza...
Cercetări recente arată că înălţimea are un impact asupra mortalităţii cauzate de bolile comune. Oamenii înalţi au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare şi diabet de tip 2, dar un risc mai mare de cancer, în comparaţie cu oamenii ...
Anumite obiceiuri alimentare ne cresc riscul de a dezvolta boli grave precum cele cardiovasculare, vascular-cerebrale sau diabet, arată un nou studiu. Ce şi cât este recomandat de medicii nutriţionişti....