Cardiolog: „Nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformaţie cardiacă congenitală“ Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani, toată luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Defectele cardiace congenitale ale celor mici pot fi depistate în urma unei electrocardiograme
Defectele cardiace congenitale ale celor mici pot fi depistate în urma unei electrocardiograme

Anual, în România, se nasc peste 1.000 de copii cu malformaţii cardiace congenitale. Dintre aceştia, mai puţin de 500 sunt operaţi. Toată luna iunie, un centru privat de sănătate din Bucureşti oferă servicii medicale cardiologice gratuite destinate celor mici.

De la 1 iunie, Centrele de excelenţă ARES vor lansa o nouă ediţie a Programului de screening cardiac „Nicio zi fără joacă“ care constă în efectuarea de electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani.

Medicii vor oferi consultaţii gratuite şi vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienţi. Totul într-o atmosferă de sărbătoare în care copiii vor face poze cu Căpitanul Inimioară - supereroul care are grijă de sănătatea lor, vor colora şi se vor juca.

Unde pot fi făcute programările

Consultaţiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenţă ARES, din strada Tony Bulandra numărul 27, sectorul 2, în baza programărilor făcute la numărul de telefon 031 9300. În funcţie de numărul solicitărilor, programul se poate prelungi şi pe durata lunii iulie, potrivit unui comunicat al frunizorului de servicii medicale.

Campania se află la cea de-a treia ediţie. În precedentele ediţii au fost investigaţi peste 600 de copii, medicii depistând o serie de afecţiuni cardiac congenital de tipul defectului septal/atrial/ventricular sau persistenţei de canal arterial, afecţiuni de care părinţii nu ştiau. Au fost puşi sub observaţie micuţi cu afecţiuni de natură electrică – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natură structurală precum hipertrofie ventriculară stângă şi, respectiv, dreaptă.

„Este simplu să le depsităm la timp“

„Aceste rezultate arată că este nevoie de cât mai multe campanii de screening. Ca lider în domeniul cardiologiei intervenţionale, misiunea noastră este inclusiv cea de educaţie şi prevenţie. Vom continua an de an acest program de screening, alături de altele îndreptate către alte categorii de vârstă. Pentru că nouă din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformaţie cardiacă congenitală. Şi, cel mai important, pentru că este atât de simplu să le depistăm la timp şi să le tratăm fără tăieturi, fără cicatrici şi cu riscuri minime“ a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelenţă ARES.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite